Kupljeno vozilo za prevoz djece u Mojkovcu

Kao jedan od sljedećih projekata, predstavnici lokalne uprave i ustanove istakli su opremanje senzorne sobe i nastavak servisa - Unapređenje kvaliteta stručne podrške djeci i mladima sa smetnjama i teškoćama u razvoju
0 komentar(a)
Automobil, Foto: Dnevni centar Mojkovac
Automobil, Foto: Dnevni centar Mojkovac
Ažurirano: 21.09.2016. 17:49h

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) donirala je 10.000 eura mojkovačkom Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Taj novac je utrošen za nabavku specijalizovanog kombi vozila, za prevoz korisnika usluga te ustanove.

Tim povodom u radnoj posjeti Mojkovcu boravila je i ambasadorka UAE Hafsa Al Ulama i razgovarala sa predsjednikom Opštine Dejanom Medojevićem i direktorkom Dnevnog centra Dragicom Vučinić.

Al Ulama je naglasila da joj je drago što je donacija omogućila da se unaprijedi ponuda i kvalitet usluga Dnevnog centra i da se nada da će se novom uslugom besplatnog prevoza stvoriti uslovi da se broj korisnika poveća.

Kao jedan od sljedećih projekata, predstavnici lokalne uprave i ustanove istakli su opremanje senzorne sobe i nastavak servisa - Unapređenje kvaliteta stručne podrške djeci i mladima sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Kroz taj projekat sljedeće godine biće obezbijeđen kompletan stručni kadar, čije će usluge moći da koriste sva djeca sa smetnjama u razvoju sa teritorije opštine Mojkovac.

Saopšteno je da će pokušati da nađu rješenje i za djecu iz opštine Kolašin kojoj je neophodna stručna podrška na inicijativu Centra za socijalni rad za opštine Mojkovac i Kolašin, s obzirom da u toj opštini ne postoji takav socijalni servis.

Bonus video: