Vlada od Opštine traži zemljište

Traže 1.800 kvadrata u Pljevljima za rekonstrukciju puta ka Metaljci
134 pregleda 0 komentar(a)
Put Pljevlja-Čajniče jedan je od najgorih u državi, Foto: Goran Malidžan
Put Pljevlja-Čajniče jedan je od najgorih u državi, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 12.12.2018. 21:04h

Ministarstvo finansija uputilo je zahtjev Opštini Pljevlja za vraćanje prava raspolaganja Vladi na oko 1.800 metara kvadratnih zemljišta u Pljevaljskim selima Židovići, Jugovo Krće, Gotovuša i Boljanići radi najavljene rekonstrukcije puta Pljevlja-Metaljka.

Prema Zakonu o državnoj imovini, Opština je dužna da bez naknade vrati nepokretnosti Vladi, ukoliko je određena nepokretnost kojom raspolaže Opština potrebna za ostvarivanje javnog interesa.

Kako je navedeno, Direkcija za saobraćaj je predvidjela realizaciju projekta rekonstrukcije puta, na dionici od Pljevalja do zaseoka Baljenovac u dužini od 19 kilometara.

Potpredsjednik Opštine Mervan Avdović nedavno je kazao da će rekonstrukcija puta Pljevlja-Metaljka najvjerovatnije početi na proljeće naredne godine. On je rekao da će tender za odabir izvođača radova biti raspisan polovinom decembra, a vrijednost radova je 11,5 miliona eura.

Put prema Čajniču je jedan od najgorih u državi, sa velikim brojem krivina, rupa i ulegnuća na asfaltu. Tim putem svakodnevno prolazi veliki broj vozila i putnika koji putuju u neki od gradova u BiH, a među njima je i veliki broj studenata koji se školuju u Sarajevu ili Foči.

Iz Direkcije za saobraćaj prije tri godine najavljivali su njegovu rekonstrukciju, ali do danas ništa nije urađeno. Posebno rizične tačke su na dionicama puta na prilazu mjestu Baljenovac, dijelu puta preko planine Kovač, kao i lokacije Karovića poljana i Metaljka.

Projekat rekonstrukcije realizovaće se u dvije faze: od Pljevalja do sela Krće u dužini od 19 kilometara i od Krća do Metaljke u dužini od 18 kilometara.

Bonus video: