Radionica "Za male arheologe" u Budvi

Prema riječima portparola TO Darje Marović radi se o projektu na čijem je čelu arheolog Asja Zec, koja djecu na svojevrstan način uči o istoriji i nastanku Budve, sa posebnim osvrtom na legendu o Kadmu i Harmoniji, mitskim osnivačima Budve, a u susret "Kadmovom danu"
0 komentar(a)
Arheolab, Foto: Vuk Lajović
Arheolab, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.09.2016. 15:33h

"Turistička organizacija opštine Budva u saradnji sa osnovnim školama u Budvi, OŠ "S.M.Ljubiša" i "Drugom" OŠ, tokom ove nedjelje, realizuje jedinstvenu radionicu "Za male arheologe".

Prema riječima portparola TO Darje Marović radi se o projektu na čijem je čelu arheolog Asja Zec, koja djecu na svojevrstan način uči o istoriji i nastanku Budve, sa posebnim osvrtom na legendu o Kadmu i Harmoniji, mitskim osnivačima Budve, a u susret "Kadmovom danu".

Ona je podsjetila da Turistička organizacija opštine Budva organizuje “Kadmov dan” četvrtu godinu zaredom, u nedelju, 25. septembra, u starom gradu u Budvi.

- Program "Kadmovog dana" je osmišljen tako da, prije svega, promoviše kulturno nasleđe grada Budve, sa akcentom na antičko nasljeđe i mit o Kadmu i Harmoniji i podijeljen je u nekoliko segmenata.Dječiji program će se održati na dvije lokacije sa početkom u 10 časova. Djeca SMŠ “Danilo Kiš” imaće priliku da učestvuju u nastavku izrade mozaika sa motivom Kadma, na otvorenom bazenu “Pizana”, a ovim dijelom programa koordiniraće istaknuti budvanski umjetnici, Jelena Papović i prof. R. Perunović. Djeca osnovnih škola moći će da učetvuju u likovnoj radionici, koju će voditi Marica Kuznjecov i Sandra Đurbuzović, takođe budvanske umjetnice, na platou ispred “Citadele”.I ove godine, realizovaćemo projekat “Discover Budva”, u saradnji sa JU “Muzeji i galerije Budve” koji podrazumijeva obilazak kulturnog nasljeđa Starog grada od 12 časova. U isto vrijeme, između crkava, održaće se i nezaobilazni „Slatki kutak“ kako bi svi prisutni mogli da uživaju u tradicionalnim poslasticama, posmatrajući kreativni rad djece. na programu od 15 časova uslijediće defile Gradske muzike Budve koja će i održati polučasovni koncert na Trgu pjesnika. Nastavak muzičkog dijela programa uslijediće od 16 časova, kada će učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budva održati koncert na Trgu pjesnika - naglasila Zec.

Bonus video: