Škatarić ide zbog ljudi, Dreškoviću fali para u kasi

Direktorica Nacionalnih parkova Azra Vuković istakla da smjena nema političku pozadinu...
306 pregleda 13 komentar(a)
Goran Škatarić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Goran Škatarić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 21.09.2016. 06:02h

Direktori NP "Skadarsko jezero" i "Prokletije", Goran Škatarić i Enes Drešković, smijenjeni su zbog loših međuljudskih odnosa, odnosno zbog nedostatka dijela novca.

To je "Vijestima" saopštila direktorica Nacionalnih parkova Crne gore (NPCG) Azra Vuković, tvrdeći i da smjena nema političku pozadinu.

Škatarić se u više navrata predstavljao kao uticajni član DPS-a u Golubovcima, dok je Drešković kadar iz nekadašnjeg jedinstvenog SDP-a.

Drešković juče nije želio da komentariše smjenu, dok je Škatarić novinara “Vijesti” uputio na službu za odnose s javnošću NPCG.

Vuković tvrdi da je Drešković smijenjen jer je Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila da nedostaje dio sredstava namijenjenih NP "Prokletije".

Ona je kazala da je Škatarića smijenila zbog loših međuljudskih odnosa u NP “Skadarsko jezero”.

"Vijesti" nezvanično saznaju da je duže vrijeme bio u lošim odnosima sa većinom radnika.

"U ovom slučaju smo i pored brojnih pokušaja da poradimo na efikasnosti u smislu saradnje u NP "Skadarsko jezero", preraspoređivanja obaveza i osnaživanja organizacione jedinice, ostali uskrećeni za istu, što je iniciralo predloženo preraspoređivanje direktora na drugu radnu poziciju", saopštila je Vukovićeva.

Škatarić je na čelo NP "Skadarsko jezero" došao u martu 2013. godine i za vrijeme njegovog mandata desili su se brojni incidenti na najvećem jezeru na Balkanu.

Već u decembru Škatarić je široj javnosti postao poznat, nakon što nije pružio medicinsku pomoć orlu Bruzdi ranjenom u parku, već je transmiter, pomoću kojeg su ga pratili poljski ornitolozi, predao policiji, sumnjajući da je riječ o špijunaži...

Bonus video: