DF: Iza ispisivanja uvredljivih grafita u Pljevljima stoji tajna policija i Duško Marković

"upozoravamo DPS da prestane sa podsticanjem mržnje i raspirivanjem međunacionalnih tenzija, označavajući pri tom sebe kao navodnog zaštitnika manjina i čuvara države"
69 pregleda 86 komentar(a)
Grafit Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Grafit Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 20.09.2016. 16:39h

Demokratski front osudio je ispisivanje uvredljivih grafita u Pljevljima.

U mjesnoj zajednici Moćevac, na zidovima nekih od kuća 19. septembra osvanuli su grafiti koji vrijeđaju pripadnike islamske vjeroispovijesti.

Kako su istakli u saopštenju Crna Gora treba da bude tolerantno multinacionalno i multikonfesionalno društvo.

"Nemamo dilemu da u pozadini ovog događaja stoji tajna policija i čovjek koji koordinira svim izrežiranim incidentima - Duško Marković. Stoga, upozoravamo DPS da prestane sa podsticanjem mržnje i raspirivanjem međunacionalnih tenzija, označavajući pri tom sebe kao navodnog zaštitnika manjina i čuvara države. Istina je da je upravo DPS, koji djeluje u organizovanim kriminalnim grupama, najveći protivnik države i najveći protivnik ostvarivanja punih manjinskih prava", navodi se u saopštenju DF-a.

Ocijenili su da je Demokratska partija socijalista "u velikoj panici, svjesna da gubi izbore".

"Iz tog razloga su u svoju kampanju uključili političku tajnu policiju i krugove iz podzemlja sa ciljem da pokušaju da, po ko zna koji put, izazovu strah kod nacionalnih manjina", navodi se u saopštenju DF-a.

Bonus video: