Ministarstvo: Grafit u Pljevljima širi govor mržnje

"Ovaj sramni čin usmjeren je protiv dostojanstva svakog građanina", saopšteno je
8 komentar(a)
Grafit Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Grafit Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 20.09.2016. 12:02h

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije je osuđuje grafit koji je juče osvanuo na zidovima nekih kuća u mjesnoj zajednici Moćevac u Pljevljima saopšteno je iz Ministarstva.

"Pomenuti grafiti vrijeđaju pripadnike islamske vjeroispovijesti, šire nacionalnizam i raspiruju govor mržnje. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje incident u Pljevljima, koji je odraz najprimitivnijeg i najgnusnijeg vrijeđanja pripadnika islamske vjeroispovijesti", saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da je Crna Gora ponosna na svoj multietnički i multivjerski sklad i uporna u nastojanju da sačuva isti.

"Ovaj sramni čin usmjeren je protiv dostojanstva svakog građanina. Ministarstvo očekuje da će nadležni organi pronaći i procesuirati počinioca/e. Uvjereni smo da sve vjerske zajednice i građani svih vjeroispovijesti ovakve postupke smatraju za anticivilizacijske i da su ovo akti zlonamjernih pojedinaca koji ne prepoznaju najveće humanističke vrijednosti različitih religija u Crnoj Gori. Crna Gora je uspješno prevazišla vrijeme kada je njen međuvjerski sklad bio ugrožen, tako da ovakvi pojedinačni napadi neće ugroziti temeljnu vrijednost crnogorskog društva", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: