Berane: Osnovci posjetili NP Biogradska gora

„Akcenat je bio i na promociji zdravih stilova života, promociji aktivnog života i potrebi bavljenja sportom“, kazao je Barjaktarović
0 komentar(a)
Eko škola, Foto: Tufik Softić
Eko škola, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 19.09.2016. 15:01h

Posjetom NP Biogradska gora učenika osnovnih škola Radomir Mitrović i Vukašin Radunović iz Berana realizovana je Eko škola u prirodi, koju su organizovali predstavnici NVO Sjeverna zemlja iz ovog grada.

Eko škola je sastavni dio projekta ove NVO, pod nazivom Zdrava sredina – zdrav čovjek, koji je finansirala Opština Berane, sredstvima za 2016. godinu.

„Opšti cilj ovog projekta je unaprijeđen kvalitet života građana i sredine u kojoj žive kroz edukaciju u oblasti zaštite životne sredine i zdravlja, u Beranama“, kazao je direktor NVO Sjeverna zemlja Marinko Barjaktarović.

On je dodao da je cilj posjete bio i podizanje nivoa ekološkog znanja učenika o prirodnim resursima njihovog kraja, načinu kako se racionalno koriste, ali i čuvaju.

„Akcenat je bio i na promociji zdravih stilova života, promociji aktivnog života i potrebi bavljenja sportom“, kazao je Barjaktarović.

U ovoj NVO smatraju da je ova akcija bila uspješna, i da je potrebno mnogo više takvih i sličnih aktivnosti kako bi se unaprijedili kvalitet života i sredine u kojoj građani Berana žive.

Bonus video: