Kličevo: Apoteka otvorena dvije godine nakon ambulante

Na taj način, prema riječima ministra zdravlja Budimira Šegrta, "sklopljen je mozaik ukupne infrastrukture na primarnom nivou koji će građanima Kličeva omogućiti efikasnu, sigurnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu"
571 pregleda 6 komentar(a)
Otvaranje apoteke, Kličevo, Foto: Svetlana Mandić
Otvaranje apoteke, Kličevo, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 16.09.2016. 14:52h

U prigradskom naselju Kličevo, najvećoj mjesnoj zajednici u Nikšiću, koja broji oko 12 hiljada stanovnika, "Montefarm" je otvorio apoteku, koja se nalazi pored ambulante otvorene prije dvije godine.

Na taj način, prema riječima ministra zdravlja Budimira Šegrta, "sklopljen je mozaik ukupne infrastrukture na primarnom nivou koji će građanima Kličeva omogućiti efikasnu, sigurnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu".

"Otvaranjem apoteke u Kličevu promoviše se i dobra saradnja sa lokalnom upravom koja brine o kvalitetu življenja svojih građana. U zadnje godinu i po Montefarm je pokazao da je kompetentna institucija sposobna da obezbijedi siguran i kvalitetan lijek i nudi nam garanciju da su nestašice ljekova daleko iza nas", kazao je Šegrt.

Podsjetio je da se slični modeli, ambulanta i apoteka na jednom mjestu, već uspješno primjenjuju u domovima zdravlja u Podgorici i Herceg Novom i obećao da će sa takvom praksom nastaviti u svim opštinama Crne Gore.

"Dalji ciljevi naše zdravstvene politike su otvaranje i internacionalizacija zdravstvenog sistema, da saradnjom sa najboljima u svijetu kroz model privatno-javnog parnerstva na najkvalitetniji i najbrži način ponudimo građanima Crne Gore medicinski servis evropskog nivoa”, obećao je ministar zdravlja.

Direktor Montefarma Radoman Dragaš kazao je da planiraju da u narednom periodu, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Domom zdravlja Nikšić i lokalnom upravom, šire mrežu apoteka u Opštini Nikšić, a prva naredna biće otvorena u prigradskom naselju Vidrovan gdje su radovi u toku.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da Kličevo, kao najveća MZ u gradu pod Trebjesom, zaslužuje da pored ambulante ima i apoteku koja će građanima omogućiti brzu dostavu ljekova, ali i smanjiti troškove jer više neće morati da idu u grad po medikamente.

"Ubrzo ćemo imati ambulantu na Vidrovanu, kao i apoteku, i tako ćemo redom građanima rješavati nužne potrebe i omogućiti ugodan život u 21. vijeku. Planiramo i u drugim mjesnim zajednicama da ovo riješavamo", obećao je Grbović.

Bonus video: