U nedjelju biciklistička trka od Igala do sela Kameno

Cilj kampanje je da podstakne lokalne vlasti da uvedu i promovišu mjere održivog transporta i pozovu ljude da koriste alternativne načine prevoza
1 komentar(a)
Evropska nedjelja mobilnosti
Evropska nedjelja mobilnosti
Ažurirano: 15.09.2016. 12:36h

Biciklistička trka od Igala do Kamenog biće organizovana u nedjelju o okviru Evropske nedjelje mobilnosti koja se u Crnog Gori obilježava od 16. do 22. septembra.

Start trke zakazan je za 12 sati u Igalu, na raskrsnici Ribarske i Ulice Sava Ilića, a finiš oko 13 sati u selu Kameno.

Učesnike će pozdraviti Fiona Mekluni, predsjednica UNDP Crna Gora, a u trci će učestvovati i direktor Agencije za razvoj i zaštitu Orjena Željko Starčević.

Programi Evropske nedjelje mobilnosti biće organizovani u nekoliko crnogorskih opština, a u Herceg Novom će biti predstavljena nova biciklističko-pješačka staza Kotobilj - Kameno, čije uređenje je u završnoj fazi, a koju je donacijom podržao UNDP.

Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je od ove godine nacionalni koordinator kampanje koja se realizuje u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, uz podršku EU Info centra, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva ekonomije, NVO "Biciklo.me", opština i nevladinih organizacija.

Cilj kampanje je da podstakne lokalne vlasti da uvedu i promovišu mjere održivog transporta i pozovu ljude da koriste alternativne načine prevoza.

Bonus video: