Savjet MZ Župa nikšićka sa čelnicima lokalne uprave postigli dogovor

Za rješavanje vodosnabdijevanja u drugom dijelu Župe, koji se odnosi na sela Kuta, Zagrad i Oblatno, potrebno je oko million eura i Radulović je kazao da im je na sastanku rečeno da postoji urađen projekat i da bi trebalo da se u narednom periodu pokušaju obezbijediti sredstva kako bi se isti realizovao
76 pregleda 1 komentar(a)
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.09.2016. 11:55h

Savjet Mjesne zajednice Župa nikšićka dogovorio se sa čelnicima lokalne uprave oko rješavanja problema vezanih za vodosnabdijevanje i putnu infrastrukturu, dok je pitanje raspodjele koncesionih sredstava koje firma Uniprom metali, vlasnik Boksita, uplaćuje shodno Zakonu o koncesijama, još uvijek ostalo neriješeno.

Sa Župljanima su o rješavanju problema u toj MZ razgovarali potpredsjednik Opštine Dragan Perović, menadžer Živko Kecojević i sekretar Sekretarijata za komunalne poslove Slavica Zindović.

"Što se tiče vodosnabdijevanja upoznati smo da je Vodovod raspisao tender za projekat na kome je Savjet insistirao i on će biti završen za desetak dana kada se očekuje i početak istražnih radnji u Blacama morakovskim. Projekat je, kako smo upoznati, dobio saglasnost svih državnih organa, tako da bi to trebalo da bude polazna tačka da konačno na pravi način riješimo pitanje vodosnabdijevanja u jednom dijelu Župe”, kazao je Dragoljub Radulović, predsjednik MZ Župa.

Za rješavanje vodosnabdijevanja u drugom dijelu Župe, koji se odnosi na sela Kuta, Zagrad i Oblatno, potrebno je oko million eura i Radulović je kazao da im je na sastanku rečeno da postoji urađen projekat i da bi trebalo da se u narednom periodu pokušaju obezbijediti sredstva kako bi se isti realizovao.

"Dogovoreno je da opštinska Komisija obiđe Župu i vidi koji su to dijelovi seoskih puteva koje treba sanirati. Što se tiče glavne saobraćajnice Uniprom metali je već počeo sa čišćenjem rigola, vodopropusta, šiblja, a Crnagoraput će danas početi sa saniranjem udarnih rupa”, kazao je predsjednik MZ Župa.

Dogovoreno je da se nastave radovi na kritičnim mjestima, kod kuća Raičevića i Boškovića, kako bi ona bila dovedena u funkcionalno stanje do izrade glavnog projekta i trajnog rješenja.

"Što se tiče koncesija mještani su izričiti da taj novac pripadne MZ Župa, dok je Kecojević kazao da shodno zakonu ona pripadaju Opštini, pa da se vidi da se od tih sredstava rade projekti za Župu. Naš izričit zahtjev je da svaki cent od koncesija ide prema Župi”, kazao je Radulović.

Predložio je da se formira komisija koju bi pored predstavnika lokalne vlasti i MZ činili i predstavnici ministarstava ekonomije i finansija kako bi se pronašao način da koncesiona sredstva pripadnu MZ Župa.

“Rečeno nam je da se 19.septembra završava tender za uređenje platoa ispred škole ‘Dušan Bojović’ u Župi, tako da bi početkom oktobra počeli radovi na tom dijelu”, kazao je Radulović.

Savjet MZ Župa nikšićka prethodno je najavio da će, ukoliko se ne organizuje sastanak sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem kako bi se pronašla rješenja za probleme koji postoje u toj MZ, organizovati proteste Župljana ispred zgrade Opštine, ali i prekinuti vodosnabdijevanje za sva domaćinstva.

"I dalje insistiramo da se održi sastanak sa predsjednikom Opštine i nadamo se da će on ubrzo biti i organizovan”, zaključio je Radulović.

Bonus video: