Kvir Montenegro raspisao poziv za učešće u organizacionom odboru Povorke ponosa

Tradicionalno uz Montenegro Prajd biće organizovana i Nedjelja ponosa koja će sadržati niz kulturnih, edukativnih i zabavnih događaja i biće održana u sedmici prije Povorke
5 komentar(a)
Montnegro prajd 2016, Foto: Queer Montenegro
Montnegro prajd 2016, Foto: Queer Montenegro
Ažurirano: 15.09.2016. 11:33h

Kvir Montenegro i inicijalni Odbor Povorke ponosa LGBTIQ osoba raspisali su poziv za članstvo u organizacionom Odboru tog skupa.

"Inicijalni Odbor Montenegro Prajda te poziva da daš svoj doprinos da četvrta Povorka ponosa koja se održava u Glavnom gradu Podgorici bude ove godine još snažnija, masovnija, zabavnija i da održava glas svih nas koji činimo zajednicu LGBTIQ osoba, prijatelja/ica, porodica i saveznika/ca", kaže se u saopštenju organizacije Kvir Montenegro.

Kao i prethodnih godina, kako navode, u toku su prijave za članstvo u Organizacionom odboru Prajda, kao i timu koji će pripremati Nedjelju ponosa, u cilju uključivanja što većeg broja osoba iz LGBTIQ zajednice u proces kreiranja Povorke, kako bi bila što inkluzivnija i održavala raznolikost te zajednice.

"Ukoliko želiš da budeš dio sjajnog tima kreativnih ljudi i daš doprinos četvrtom po redu Montenegro Prajdu, možeš se prijaviti do 25. septembra ove godine popunjavanjem prijavnog formulara koji možeš pronaći putem sledećeg linka“, kazali su iz Kvir Montenegro.

Prijavni formular je nakon popunjavanja potrebno poslati na email contact@queermontenegro.org.

Iz oranizacije Kvir Montenegro su poručili da traže punoljetne LGBTIQ osobe koje su spremne da učestvuju u demokratskom procesu odlučivanja, „koje znaju i žele raditi u timu, koje žele preuzeti zadatke u skladu sa svojim mogućnostima i koje su te zadatke spremne da odgovorno obavljaju“.

Kvir Montenegro i Montenegro Prajd timovi će, kako se navodi, pročitati sve prijave i javiti se u najkraćem roku nakon završetka roka za prijavu.

"Ako želiš da pomogneš, a ne želiš da učestvuješ u Organizacionom odboru Povorke Ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro Pride“ i/ili timu Nedjelje ponosa, možeš nam se javiti i kao volonter ili volonterka organizacije Queer Montenegro pomoći kada nam zatreba“, kaže se u saopštenju.

Kako navode, Povorka ponosa LGBTIQ osoba, članova i članica porodica i prijatelja najvažniji je godišnji protest, demonstracija i javni skup koji podiže vidljivost lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans, inter i queer osoba u Crnoj Gori.

Tradicionalno, kako dodaju, uz Montenegro Prajd biće organizovana i Nedjelja ponosa koja će sadržati niz kulturnih, edukativnih i zabavnih događaja i biće održana u sedmici prije Povorke.

Kako je pojašnjeno, organizacioni odbor Montenegro Prajda e ove godine biti organizovan u timove (tim za temu Povorke, Povorka tim i tim Nedjelje ponosa) koji će na odvojenim i zajedničkim sastancima zajedno stvarati Četvrti Montenegro Prajd 2016. i drugu Nedjelju ponosa.

"Organizacioni odbor Montenegro Prajda se bavi temom Povorke, PR kampanjom: izgledom promo materijala, proglasom, komunikacijom s medijima, vizualom i videom Povorke ponosa 2016, izgledom Povorke: maršutom povorke, balonima i drugim „prajdovskim ukrasima“ u Povorci“, saopšteno je iz Kvir Montenegro.

Tim Nedjelje ponosa se bavi, kako je saopšteno, kreiranjem programa Nedjelje ponosa, koordinacijom događaja u Nedjelji ponosa, saradnjom s osobama, inicijativama i organizacijama koje su spremne učestvovati u kreiranju sadržaja.

Organizacioni odbor Montenegro Prajda je, kako su pojasnili, otvorena i autonomna volonterska grupa LGBTIQ osoba koje su tu u svoje ime, kao pripadnici LGBTIQ zajednice, a koja osmišljava i stvara Povorku ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro Pride“.

"Organizacija "Queer Montenegro" formalno-pravno, finansijski i logistički podržava organizaciju Montenegro Prajda i zadužena je za osiguravanje poštovanja propisa i uslova za adekvatno i bezbjedno održavanje javnog skupa LGBTIQ osoba Montenegro Prajd“, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: