Pogledajte dio filma: Ullcinjska solana - izgubljeno blago

"Kada su se Ulcinjanke udavale, ako bi mladoženja bio zaposlen na solani, mlada je imala blagoslov jer je porodica znala da je odabrala vrijednog mladića koji pritom radi u fabrici koja je bila sinonim časti i uspjeha",
0 komentar(a)
Solana Ulcinj, Foto: Damira Kalač
Solana Ulcinj, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 14.09.2016. 12:04h

Centar za zaštitu i proučavanje ptica je objavio dio dokumentarnog filma "Ulcinjska solana - izgubljeno blago", koji je nastao iz želje da se pored glasa prirode čuje i glas radnika.

U dijelu filma, jedan od njih navodi kako su bili ponosni jer su radili u tom preduzeću.

"Kada su se Ulcinjanke udavale, ako bi mladoženja bio zaposlen na solani, mlada je imala blagoslov jer je porodica znala da je odabrala vrijednog mladića koji pritom radi u fabrici koja je bila sinonim časti i uspjeha", priča jedan od radnika.

Film "Ulcinjska solana - izgubljeno blago" biće premijerno prikazan 21. septembra, na Adi Bojani u okviru Green Culture Expedition 2016, simbolično opominjući na 25 godina proglašenja ekološke države. Projekcija je zakazana za 20.30 sati.

Film je snimljen uz podrušku Gregora Šubica iz Kawka produkcije, fonda Critical Ecosystem i EuroNatur.

CZIP je obezbijedio besplatan prevoz iz Podgorice. Polazak je zakazan za 17.30 sati, ispred hotela "Podgorica". Broj mjesta je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti putem emaila czip@czip.me ili pozivom na 020272051.

Bonus video: