CSA opostaje član Evropske mreže za zdravstveno-preventivnu fizičku aktivnost

Upravni odbor HEPA je u martu Crnogorskoj sportskoj akademiji dodijelio privremeno članstvo do prve naredne redovne sjednice, koja će biti organizovana 28. septembra u Belfastu, kada će biti održana i godišnja konferencija HEPA na kojoj će učestvovati i delegacija iz Crne Gore
0 komentar(a)
Stevo Popović
Stevo Popović
Ažurirano: 13.09.2016. 11:23h

Crnogorska sportska akademija (CSA) postaće krajem septembra punopravni član Evropske mreže za zdravstveno-preventivnu fizičku aktivnost (HEPA), koja je dio Svjetske zdravstvene organizacije.

Crnogorska sportska akademija je drugi predstavnik Crne Gore u HEPA. Na prošlogodišnjem zasjedanju Upravnog odbora HEPA u Istanbulu u punopravno članstvo primljen je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

„Osnovni cilj HEPA je da unaprijedi zdravlje građana kroz fizičku aktivnost, što jeste i jedan od prioriteta i CSA i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje koji u svojim aktivnostima ukazuju na potrebu njegovanja zdravih stilova života i fizičke aktivnosti u zdravstvenoj politici i drugim važnim sektorima - kazao je dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje doc. dr Stevo Popović.

Upravni odbor HEPA je u martu Crnogorskoj sportskoj akademiji dodijelio privremeno članstvo do prve naredne redovne sjednice, koja će biti organizovana 28. septembra u Belfastu, kada će biti održana i godišnja konferencija HEPA na kojoj će učestvovati i delegacija iz Crne Gore.

HEPA je evropska mreža koja u okviru Svjetske zdravstvene organizacije ima za cilj da unaprijedi zdravlje kroz fizičku aktivnost građana.

Bonus video: