Specijalna nagrada projektu "Okruženje"

Nagradu je primila Zvezdana Kovač, izvršna direktorica Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Europi koji realizuje „Okruženje“, zajedno sa Evropskim fondom za Balkan, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Njemačke
83 pregleda 0 komentar(a)
Okruženje, Foto: Okruženje
Okruženje, Foto: Okruženje
Ažurirano: 13.09.2016. 11:45h

Na svečanoj ceremoniji u londonskom Siti holu, televizijskom regionalnom projektu „Okruženje“ dodijeljeno je specijalno priznanje za medijsku inicijativu godine “European Citizenship Awards 2016”.

Ovu nagradu svake godine dodjeljuju Evropski civilni forum i Volonteri Evrope, najzapaženijim medijskim projektima i pojedincima, za poseban doprinos u promociji demokratskih vrijednosti i pozitivnih promjena u evropskim medijima.

Nagradu je primila Zvezdana Kovač, izvršna direktorica Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Europi koji realizuje „Okruženje“, zajedno sa Evropskim fondom za Balkan, a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Njemačke.

"Mi promovišemo kulturu slušanja i govora, a samim tim i razmjenu argumenata potkrijepljenih činjenicama. Naši gosti širom regiona ne misle uvijek isto, ali ovi različiti pogledi na svijet uvijek su razlog za preispitivanje a ne neprijateljstvo", rekla je, između ostalog, Kovač zahvaljujući se na nagradi.

Specijalno priznanje za medijsku inicijativu godine je svojevrsna čestitka za peti rođendan "Okruženja", koje se prikazuje u osam država regiona. U Crnoj Gori se od početka emituje na Televiziji Vijesti i uskoro treba da počne peta sezona.

Raznovrsnim temama, stručnim gostima, kao i visokim kvalitetom produkcije, „Okruženje“ se učvrstilo kao jedinstveni televizijski projekat u regionalnim i evropskim okvirima.

Bonus video: