Neka struju plate oni što su vas doveli

Nekoliko porodica, koje zbog nemaštine žive u Domu, već mjesec i po su bez struje, jer taj dug nema ko da plati...
3 komentar(a)
Dom učenika Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Dom učenika Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 12.09.2016. 19:39h

Iz kolašinske lokalne uprave kazali su da za sada ne namjeravaju da izmire dug za utrošenu električnu energiju, koji su napravili stanari Doma učenika.

Taj objekat u opštinskom vlasništvu, godinama služi kao privremeni smještaj Kolašinaca bez krova nad glavom.

Nekoliko porodica, sa oko 15 članova, među kojima ima djece, već mjesec i po su bez struje, jer dug nema ko da plati.

Kako je “Vijestima” kazao sekretar za finansije Goran Rakočević, “stanari tog objekta su izmanipulisani od onih koji su ih smjestili u objekat, a sada ne vode računa o njihovim uslovima za život”.

“Iako je zgrada opštinsko vlasništvo, stanare je tamo smještao Centar za socijalni rad i bivša ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević. Na taj način su promovisali sebe i hvalili se kako efikasno rješavaju socijalne probleme. Niko od njih nikada nije kontaktirao lokalnu upravu povodom tog problema niti tražio dozvolu ili bar sugestiju za smještanje tih nevoljnika u Dom učenika. Sada kad nema stuje šalju ih nama i manipulišu ljudima, koji su u nezavidnoj situaciji”, kazao je Rakočević.

On je preporučio Kolašincima iz Doma učenika da se obrate lokalnoj službi Centra za socijalni rad, odnosno rukovodiocu Dušku Šćepanoviću: “Odnosno onima koji su im našli smještaj”.

Kako je rekao, Opštini se ni sada niko iz Centra nije obratio u vezi sa problemom neplaćene struje, kako bi se našlo rješenje i napravio eventualni dogovor.

Rakočević tvrdi da su stanari zgrade u Smajlagića Polju spriječili da lokalna uprava valorizuje objekat.

“Opština je bila pred finalizacijom dogovora da radnike jedne podgoričke firme smjesti u dio objekta koji je slobodan. Gotovo da smo bili otjerani kad smo to pokušali, pa nijesmo uspjeli ni na taj način da valorizujemo zgradu”.

Hranu iz zamrzivača morali da bace, nema grijanja, veš peru u hladnoj vodi

Članovi porodica u Domu učenika kazali su “Vijestima” da su građani drugog reda, da su im uskraćena osnovna prava, a život pretvoren u pakao.

Rekli su da su većinu namirnica spremljenih za zimu iz zamzivača bili prinuđeni da bace, da veš peru u hladnoj vodi, a kupaju se kod rodbine i prijatelja.

U toj zgradi nema uslova za grijanje na drva, pa kažu da strahuju od hladnih noći koje predstoje.

Tvrde da su im iz Opštine zabranili da šporet na drva koriste ispred Doma.

Bonus video: