Porodica Vlahović dobila rješenje suda: Novo iseljenje desetog oktobra

Vlahoviće je sudski izvršitelj pokušao četiri puta da iseli iz kuće, jer je zemljište na kojem je kuća vraćeno porodici Vučinić
166 pregleda 2 komentar(a)
Svetlana Vlahović, Foto: Luka Zeković
Svetlana Vlahović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2016. 18:16h

Porodica Vlahović iz Park šume u Zagoriču, dobila je rješenje Osnovnog suda za novo iseljenje iz kuće, zakazano za deseti oktobar u deset časova.

Vlahoviće je sudski izvršitelj pokušao četiri puta da iseli iz kuće, ali su tri puta to spriječili okupljeni građani, a jednom se odustalo jer nije došla policija.

Porodici Vučinić pravosnažnom odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič, među njima i zemljište na kojoj su Vlahovići napravili dom.

Vučinići su bili vlasnici zemljišta prije nacionalizacije.

Vlahovići, dvoje djece, žena i bivši muž, žive u kući od 85 kvadrata koju su napravili 2000. godine na zemljištu od 480 kvadrata.

“Novo iseljenje je zakazano za deseti oktobar, zatražili su asistenciju dvadeset policajaca. Od zadnjeg pokušaja iseljenja nije se ništa promijenilo, niti nas je neko kontaktirao”, kazala je Svetlana Vlahović.

Ona je pozvala građane da dođu opet ispred njene kuće, da spriječe iseljenje njene porodice, jer nemaju kuda da odu.

Iz advokatske kancelarije „Jovović, Mugoša, Vuković”, zastupnika porodice Vučinić, ranije je saopšteno da će tužitelji morati da plate tržišnu vrijednost zemljišta koje su okupirali.

Pored Vučinića i nasljednicima Femije Stamatović rješenjem Ministarstva finansija vraćeno je 160.000 metara kvadratnih zemljišta u Park šumi u Zagoriču.

Bonus video: