"Da li je Podgorica najdosadniji grad u Evropi? Nije!"

Ona je za najbolju zgradu navela Dvorac Petrovića koji je izgrađen 1891. godine, koji je smješten u naselju Kruševac
337 pregleda 34 komentar(a)
Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.09.2016. 16:00h

Eminentni medij "The Guardian" objavio je članak o Podgorici zapitavši se da li je glavni grad Crne Gore najdosadniji u Evropi, a za sagovornicu je izabrao novinarku "Vijesti" i fotografkinju Damiru Kalač koja je navela nekoliko stvari zbog kojih grad na Morači ima dušu.

Ona je za najbolju zgradu navela Dvorac Petrovića koji je izgrađen 1891. godine, koji je smješten u naselju Kruševac, najljepšem dijelu grada.

Za najgoru zgradu, iako tek u izgradnji, Damira je naglasila građevinu pored hotela "Podgorica". Ta 12-ospratnica bi, po njenim riječima, mogla da uništi rad arhitekte Svetlane-Kane Radević iz 1967. godine koja je projektovala to još za vrijeme stare Jugoslavije, a i dalje jedna od najljepših zgrada u glavnom gradu.

Kao najvećeg talenta iz Podgorice, Damira je navela gitaristu Miloša Karadaglića, dok je najbolji lokalni umjetnik Danilo Baletić koji je napravio projekat sa Transformersima.

“Definitivno ima odličnu geografsku poziciju, pa možete biti na plaži I na planini istog dana”, zaključuje Damira priču, za Guardian.

Bonus video: