Dobili vodovod prije 15 godina, a i dalje imaju problema sa vodom

U tom selu je 2002.godine izgrađen vodovod ali zbog nefunkcionalnosti mreže oko 150 domaćinstava i dalje ima problem sa vodom
3 komentar(a)
Zagrad, Foto: NVO "Zagrad Montenegro"
Zagrad, Foto: NVO "Zagrad Montenegro"
Ažurirano: 12.09.2016. 11:08h

Nevladina organizacija “Zagrad Montenegro” iz Nikšića obratila se Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i drugim relevantnim institucijama, da se konačno riješi problem vodosnabdijevanja u župskom selu Zagrad.

U tom selu je 2002.godine izgrađen vodovod ali zbog nefunkcionalnosti mreže oko 150 domaćinstava i dalje ima problem sa vodom.

“Zbog tehničke neispravnosti vodovodne mreže mještani su prinuđeni da, iz opravdih razloga, samoinicijativno i na improvizovan način, održavanju mrežu, otklanjaju kvarove što zbog nedovoljne stručnosti dodatno utiče na nefunkcionalnost mreže. Nijesu ugrađenini satovi za vodu pa se ona nenamjenski koristi”, stoji u saopštenju za javnost koje je potpisao Ivan Đurović, izvršni direktor “Zagrad Montenegra”.

Iz te NVO su od resornog ministarstva zaražili na uvid dokumentaciju o tome ko gazduje vodovodom u Zagradu, kao i šta je do sada urađeno povodom sistemskog rješavanja vodosnabdijevanja u pomeutom župskom selu.

“Više puta su mještani Zagrada pokušavali samorganizovano riješiti problem urednog snabijevanaja ali bez trajnog racionalnog rješenja. Na bazi tražene dokumentacije ćemo pokrenuti dalji postupak trajnog sistemskog vodosnabbijevanja”, zaključio je Đurović.

Bonus video: