Kurban Bajram simbol je topline i radosti koju međusobno dijele svi vjernici

"Ovi blagi dani podsjećaju nas na važnost izmirenja, oproštaja, ali i međusobnog povezivanja, kada treba da smo posebno okrenuti siromašnima i nemoćnima, kojima je potrebna naša pomoć i riječ utjehe"
92 pregleda 10 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Socijaldemokrate
Ivan Brajović, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 11.09.2016. 10:58h

Kurban Bajram sve nas povezuje u neprolaznim ljudskim vrijednostima- zajedništva, međusobnog poštovanja i sloge, čineći da islamska vjera na jedinstven način čini našu zajednicu i kulturu snažnijom i bogatijom, istakao je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Ivan Brajović, tim čestitajući nastupajući praznik.

"Uvaženi reise, građanke i građani islamske vjeroispovijesti. Koristim priliku da, u ime Socijaldemokrata Crne Gore i u svoje ime, uputim iskrene čestitke povodom praznika Kurban Bajrama, sa željom da praznične dana proslavite u miru i blagostanju, sa porodicom i prijateljima. Ovi blagi dani podsjećaju nas na važnost izmirenja, oproštaja, ali i međusobnog povezivanja, kada treba da smo posebno okrenuti siromašnima i nemoćnima, kojima je potrebna naša pomoć i riječ utjehe" istakao je Brajović..

On kazao da opšte dobro bude cilj kojem će težiti svi skupa, i na tom putu njegovati humanost i toleranciju i afirmisati društvo jednakih građana, kojoj god vjeri i naciji oni pripadali.

"Kurban Bajram simbol je topline i radosti koju međusobno dijele svi vjernici, pozivajući na razumijevanje i poštovanje koje je osnov izgradnje skladne i stabilne zajednice. Nek ovi praznični dani budu dani susretanja i darivanja i nek vaši domovi budu ispunjeni veseljem i harmonijom" zaključio je Brajović.

Bonus video: