Napeto u Breznima: Nije htio da pusti CGES na imanje, pa se lancima vezao za ogradu

“Pitam sve u ovoj državi, imam li ja kao građanin ikakva prava ili sam građanin drugog..."
2031 pregleda 0 komentar(a)
CGES angažovala i privatno obezbjeđenje
CGES angažovala i privatno obezbjeđenje
Ažurirano: 13.12.2018. 12:06h

Spor koji Mirko Radojević iz Brezana, iz Pive, vodi sa Crnogorskim elektroprenosnim sistemom (CGES) zamalo nije imao tragičan epilog. Kako Radojević tvrdi, kada je policija Plužina došla da ga silom odvede u stanicu, jer nije želio da omogući CGES-u da uđe na njegovu imovinu zbog radova na dalekovodu 400kV, lancima se vezao za ogradu imanja.

„Policija iz Plužina nije imala nikakav sudski nalog niti rješenje o asistenciji, ali je stala na stranu CGES-a, i direktno ugrozila moja Ustavom i zakonima garantovana prava, upotrebom sile. CGES je angažovao i privatnu obezbjeđenje kako bi im asistirala u nezakonitom upadu na moje imanje”, kazao je Radojević.

Ponovio je da njegovo imanje nije obuhvaćeno nikakvim aktom eksproprijacije, da je policija zloupotrijebila službeni položaj, da rješenje nikšićkog suda o privremenoj mjeri, je doneseno mimo zakona i van nadležnosti i podsjetio je da sa CGES-om već dvije godine vodi spor zbog ekspropriisanih 154 metara kvadratnih i uništenih 6.000 kvadrata imanja.

“Pitam sve u ovoj državi, imam li ja kao građanin ikakva prava ili sam građanin drugog reda čija prava i imovinu može da gazi ko hoće i kako hoće, i to uz pomoć i podršku pojedinaca iz institucija koje bi trebalo da stite moja prava”, poručio je Radojević.

Bonus video: