Numanović: Simbolika Bajrama se ogleda u žrtvovanju i darivanju

"Želim da Kubran Bajram u blagoslovenim danima Hadža proslavite sa najbližima, u dobrom raspoloženju i u korist čitave zajednice"
6 komentar(a)
Suad Numanović, Foto: Mmp.gov.me
Suad Numanović, Foto: Mmp.gov.me
Ažurirano: 11.09.2016. 10:05h

Simbolika Kurban Bajrama se ogleda u žrtvovanju i darivanju, naveo je u čestitki povodom nastupajućeg muslimanskog praznika Kurban Bajrama, Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.

On je u svoje i u ime ministarstva uputio najsrdačnije čestitke Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, starješinstvu i pripadnicima/ama islamske vjere.

"Želim da vjernici, u duhu najboljih islamskih vrijednosti, sa bližnjima i komšijama ne podijele samo bogatu trpezu, već da daruju dobrotu i da pokažu saosjećanje i razumijevanje prema svim ljudima, a naročito prema onima koji su u nevolji. Siguran sam da starješinstvo Islamske zajednice kao i vjernici/ce na ovaj način postupaju tokom čitave godine i da je uzvišeni Kurban Bajram prilika da se te vrijednosti naglase" kazao je Numanović.

On je istakao da se time potvrđuje da je Crna Gora država u kojoj vlada međuvjerski sklad i prijateljsko prožimanje najvećih vrijednosti različitih religija.

"S tom porukom želim da Kubran Bajram u blagoslovenim danima Hadža proslavite sa najbližima, u dobrom raspoloženju i u korist čitave zajednice", zaključio je Numanović.

Bonus video: