Husović: Kurban-Bajram nosi poruku mira, tolerancije i praštanja

"Neka naredni bajramski dani budu dani darivanja, solidarnosti i brige za naše najbliže uz želju da ih provedemo u dobrom zdravlju, duševnom miru i blagostanju, u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija"
76 pregleda 9 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Savo Prelević
Rafet Husović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.09.2016. 09:34h

Kurban-Bajram simbolizira hadž i potrebu međusobnog pomaganja i pažnje, noseći sa sobom poruku mira, tolerancije i praštanja, za dobro i prosperitet pojedinca i zajednice, istakao je Rafet Husović, predsjednika Bošnjačke stranke povodom nastupajućeg sjutrašnjeg muslimanskog praznika Bajrama.

On je čestitke uputio Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejziću, pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori.

"Jedan od dva najveća muslimanska blagdana, kurbanski Bajram dočekujemo sa radošću vjernika koji su svjesni obaveze zajedništva u vjeri. Neka naredni bajramski dani budu dani darivanja, solidarnosti i brige za naše najbliže uz želju da ih provedemo u dobrom zdravlju, duševnom miru i blagostanju, u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija. U ime Bošnjačke stranke i svoje lično ime, čestitam kurbanaski Bajram, uz želju da ove dane provedemo u istinskoj porodičnoj sreći i radosti. Bajram šerif mubarek olsun!", navodi se u čestitki Vujanovića

Bonus video: