Pronađeni njemački turisti koji su se izgubili na području Biogradskog jezera

„Pripadnici Gorske službe spasa su locirali turiste na jednom proplamku sa kojeg se vidi jezero i na putu su prema njima. Očekujemo da će uskoro stići do njih. Turisti nijesu povrijeđeni“, rekao je Jeknić
0 komentar(a)
Gorska služba spasavanja, potraga, Foto: Gorska služba spasavanja
Gorska služba spasavanja, potraga, Foto: Gorska služba spasavanja
Ažurirano: 10.09.2016. 20:57h

Pripadnici Gorske službe spasavanja večeras oko 22.15 sata stigli su do njemačkih turista koji su u poslijepodnevnim satima zalutali u okolini Biogradskog jezera i prevoze ih prema Kolašinu.

Kako je Vijestima ranije večeras kazao direktor Nacionalnog parka „Biogradska gora“ Saša Jeknić, dvoje turista su se jutros od jezera zaputili ka vidikovcu Bendovac i u povratku su zalutali, pokušavajući da se vrate prečicom.

Oko 20 sati su pozvali Gorsku službu spasavanja i obavijestili ih da ne znaju da se vrate natrag.

"Pripadnici Gorske službe spasa su locirali turiste na jednom proplamku sa kojeg se vidi jezero i na putu su prema njima. Očekujemo da će uskoro stići do njih. Turisti nijesu povrijeđeni", rekao je Jeknić.

Na poziv direktorata za vanredne situacije MUP-a otpočela je akcija potrage za dvoje njemačkih turista.

"Centru 112 upućen je poziv za pomoć od strane dvoje njemačkih turista koji su izgubili koordinate na području Biogradskog jezera. Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore odmah po pozivu krenuli u potragu", saopšteno je ranije iz Gorske službe spasavanja.

Bonus video: