Socijaldemokrate: Ispitati kvalitet vode u Plavu

74 pregleda 14 komentar(a)
Socijaldemokrate Plav, Foto: Socijaldemokrate Plav
Socijaldemokrate Plav, Foto: Socijaldemokrate Plav
Ažurirano: 10.09.2016. 11:24h

Socijaldemokrate Plava traže od nadležnih u Opštini Plav i Javnom preduzeću za komunalnu djelatnost da ispitaju kvalitet vode, i da o rezultatima ispitivanja obavijeste građane, jer je voda u plavskom vodovodu, kako su naveli u saopštenju, danima zamućena i vjerovatno neispravna za piće zbog padavina.

"Prema podacima Doma zdravlja, posljednjih dana građani se javljaju za pomoć zbog stomačnih tegoba. Ako bismo htjeli da budemo cinični, mogli bismo da pomislimo da odlazeća lokana vlast u Plavu o svojim građanima misli samo onda kada su im potrebni glasovi, a ne kada ih, kao u ovom slučaju, treba zaštititi i povesti računa o njihovom zdravlju. Pitamo se, da li građani imaju pravo da makar budu obaviješteni o neispravnosti vode? Brinući o zdravlju građana i građanki Plava, Socijaldemokrate pozivaju nadležne da ispitaju kvalitet i ispravnost vode i o tome informišu javnost, jer je to njihova obaveza i odgovornost, na koju ne treba da ih bilo ko podsjeća", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Dodaju da poseban paradoks predstavlja činjenica da Plav, i pored toga što vodnog potencijala ima na pretek, svake godine ima problema sa urednim vodonsadbijevanjem.

"Dodatan problem je to što vodu pijemo iz starih azbestnih cijevi, čiji je uticaj po zdravlje ljudi u najmanju ruku upitan. Rješavanje prethodno pomenutih, ali i svih ostalih važnih problema sa kojima se naši građani suočavaju, će za Socijaldemokrate biti prioritet u narednim periodu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: