Najavljena rekonstrukcija Sahat kule i Trg Bećir-bega Osmanagića

Sagovornici su, nakon postignutog dogovora, izrazili zadovoljstvo što će Sahat kula, kao jedan od simbola Podgorice, i Stara Varoš uskoro zablistati u novom ruhu
141 pregleda 11 komentar(a)
Slavoljub Stijepović i Ahmet Altonum, Foto: Glavni grad
Slavoljub Stijepović i Ahmet Altonum, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 08.09.2016. 16:22h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa Ahmetodom Altunomnovo imenovanim koordinatotrom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Crnoj Gori.

Stijepović je tom prilikom podsjetio na veoma značajnu ulogu koju je TIKA imala u proteklom periodu u realizaciji mnogobrojnih projekata širom naše države i uputio zahvalnost njenim predstavnicima na uloženom trudu i jačanju bilateralne saradnje između dvije prijateljske zemlje, Turske i Crne Gore.

Glavna tema razgovora bila je realizacija projekta rekonstrukcije Sahat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića. Poslije višemjesečne pripreme tog projekta, čelnici gradske uprave i predstavnici TIKA-e, sa svojim stručnim timovima, usaglasili su sve detalje projekta, čija je ralizacija u završnoj fazi, nakon čega se ubrzo može očekivati početak izvođenja radova.

Sagovornici su, nakon postignutog dogovora, izrazili zadovoljstvo što će Sahat kula, kao jedan od simbola Podgorice, i Stara Varoš uskoro zablistati u novom ruhu, na zadovoljstvo svih njenih građana i posjetilaca, i što će realizacija dogovorenog projekta doprinijeti većoj prepoznatljivosti Podgorice i bogatijoj turističkoj ponudi glavnog grada Crne Gore.

Stijepović je zaključio da će pored toga, realizacija tog projekta stvoriti i sve pretpostavke za jačanje partnerstva između Glavnog grada i predstavništva TIKA-e u Podgorici i nastavak uspješne saradnje na realizaciji kapitalnih projekata koji će omogućiti bolji kvalitet života građana.

Bonus video: