Žabljak: Komunalno neće dozvoliti priključenje "Durmitora" dok ne izmire dug

U Komunalnom perduzeću zaposleno je 47 ljudi
67 pregleda 2 komentar(a)
hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 08.09.2016. 11:39h

„Komunalno i vodovod“ DOO iz Žabljaka, u saopštenju za javnost, obavještava potencijalnog kupca hotela „Durmitor“ da je taj objekat isključen sa vodovodne mreže 2013. godine, zbog duga za komunalne usluge od 256.000 eura. Navodi se da je to stav radnika i poslovodstva zasnovan na važećim propisima i da, bez obzira na prodaju, rekonstrukciju ili izgradnju novog , neće dozvoliti priključenje dok se dug u cjelosti ne izmiri.

Napominje se da su raniji stečajni upravnik u Ski centru „Durmitor“ Čedo Gospić i aktuelna upraviteljka Snežana Jović, obavještavani o ovom dugu ali njihovi odgovori, pravni ili poslovni, ne daju pravu sliku onoga što se dešavalo tokom desetgodišnjeg poslovanja dijela imovine preduzeća gdje je pripadao ovaj hotel.

"Ski centar „Durmitor“, kao Akcionarsko društvo, na samom početku dijeli se na Ski centar „Durrmitor“, u kome se ubrzo uvodi stečaj i Nju ski centar kome je pored ostalog pripao ovaj hotel. 2003. godine, imovina koja je pripala Nju ski centru rješenjem Uprave za nekretnine prelazi u vlasništvo direktora Radovana Grbovića. Shodno tome mi smo račune fakturisali njemu a iz medija saznajemo za brojne sporove sa manjinskim akcionarima Ski centra „Durmitor“ u stečaju. Februara 2008. godine, apelacioni sud odlučuje da da se preduzeće Nju ski centar „Durmitor“ briše iz Centralnog registra a postupak likvidacije u julu te godine. Tada smo pokušali preko imovine naplatiti dug od 98.000 eura, obaviješteni smo da nema imovine a u Upravi za nekretnine poništen je upis iz 2003. Godine. Uprkos svemu, hotel nastavlja da radi, a naši računi od 2009. godine fakturišu se i uredno dostavljaju Ski centru „Durmitor“ u stečaju koji je nosilac prava svojine. Svaki račun je uredno prihvaćen i potpisan ali nikad od stečajne uprave nijesmo dobili bilo kakvih prigovora ili zahtjeva za prestanak pružanja usluga. Početkom 2011. godine, prilikom posjete Žabljaku, tadašnji premijer Igor Lukšić kazao je da su se stvorili uslovi da ta imovina pripadne preduzeću u stečaju i kazao da potraživanja treba prijaviti, što smo uradili na iznos od 184.000 eura, koliko je tada iznosio. Tadašnji stečajni upravnik Čedo Gospić kažao je našem direktoru da će dugovi biti isplaćeni prilikom prodaje uspinjače Savin kuk, što nije učinjeno a sva narredna obavještenja bila su da će se dug izmiriti prodajom hotela „Durmitor“, koji je radio do kraja avgusta 2013. godine kada ukupan dug iznosio 256.000 eura", navodi se u saopštenju svih zaposlenih u Komunalnom preduzeću, uz konstataciju da dugovi u stečaju ne zastarijevaju.

U Komunalnom perduzeću zaposleno je 47 ljudi. Oni su se , zbog kašnjenja šest zarada, početkom godine odlučili na štrajk upozorenja. Od tada, fukusirali su se na naplatu dugova kroz mjere isključenja što je rezulturalo značajnim smanjenjem broja zaostalih zarada. Kako saznajemo duguju in se plate za jul i avgust.

Bonus video: