Dogovor direktorice "Puteva" i mještana: U Lijevu Rijeku ulažu 20.000 eura

“Nije da smo prezadovoljni, ali je nešto pokrenuto”, kazao je Gogić
294 pregleda 0 komentar(a)
Lijeva rijeka, Foto: Privatna arhiva
Lijeva rijeka, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.09.2016. 18:35h

Na području Lijeve Rijeke, „Putevi”, odnosno Glavni grad, uložiće 20.000 eura za sanaciju saobraćajnica.

“To je rečeno na današnjem sastanku sa direktoricom 'Puteva' Violetom Klikovac. Izdvojeno je 20.000 eura, odnosno 200 tona asfalta. Radnici 'Puteva' spremni su da počnu sa radovima, samo da mi odlučimo da li ćemo da krpimo rupe tim asfaltom ili ćemo da presvučemo dio puta, 300 - 400 metara”, kazao je predstavnik mještana Darko Gogić. On je rekao da su mještani na protestima tražili da se sanira 3,5 kilometara puta.

“Nije da smo prezadovoljni, ali je nešto pokrenuto”, kazao je Gogić.

On je rekao da će mještani ovih dana odlučiti šta će uraditi sa asfaltom.

“Treba sačekati da prestanu kiše i da odmah počnemo sa radovima, jer brzo će oktobar, a tada kod nas mogu i snijegovi”, kazao je Gogić.

On je rekao da su koncesionari ponudili da prevezu asfalt do Lijeve Rijeke i na taj način im uštedjeli novac, zbog čega su im zahvalni.

“Dogovoreno je da 'Putevi' obezbijede cijevi za propuste na saobraćajnici za Kurlaj. Koncesionari će da iskopaju na mjestima gdje treba cijevi da budu postavljene”, kazao je Gogić. Mještani Lijeve Rijeke preko 20 dana blokirali su put prema Kolašinu, jer smatraju da se godinama iz šuma sa tog područja izvlači na hiljade kubika građe, a da država od novca, koji daju koncesionari, ne ulaže na poboljšanju puteva i druge infrastrukture.

Bonus video: