Šćekić i Agović potpisali sporazume

Po Sporazumu o preuzimanju radnika, Opština Petnjica preuzima 19 radnika Opštine Berane, a kojima je 9. avgusta 2016. prestao radni odnos u Beranama, kao i 235.000 eura obaveza po osnovu zarada i drugih poreskih dažbina
86 pregleda 0 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Berane.me
Opština Berane, Foto: Berane.me
Ažurirano: 07.09.2016. 14:34h

Predsjednici opština Berane i Petnjica potpisali su Sporazum o podjeli imovine i obaveza, kao i Sporazum o preuzimanju radnika.

Potpisivanjem ovih sporazuma je u potpunosti potvrđena Odluka Arbitražne komisije za podjelu imovine između opština Berane i Petnjica od 4. jula ove godine koju su potpisali svi članovi komisije osim predstavnika Opštine Petnjica, zbog primjedbi koje su imali u tom trenutku.

Sporazumi, koje su potpisali predsjednici opština Dragoslav Šćekić i Samir Agović, su identični sa Odlukom Arbitražne komisije.

Po Sporazumu o preuzimanju radnika, Opština Petnjica preuzima 19 radnika Opštine Berane, a kojima je 9. avgusta 2016. prestao radni odnos u Beranama, kao i 235.000 eura obaveza po osnovu zarada i drugih poreskih dažbina.

Berane će ustupiti Petnjici srazmjerni dio voznog parka i mehanizacije Opštine i komunalnog preduzeća u skladu sa odlukom Arbitražne komisije.

Petnjica se izdvojila iz opštine Berane i postala zasebna opština još 2013. godine, a proces podjele teritorije i radnika i imovine trajao je do sada.

Bonus video: