OŠ "Štampar Makarije" obnovila fasadu i stolariju: Od Japana dobili više od 75.000 eura

„Čuo sam da je u ovoj školi boravi preko 1.700 đaka u veoma teškim uslovima, ljeti je prevruće, a zimi veoma hladno", kazao je Takisava, dodajući da iz ličnog iskustva razumije teškoće sa kojima se učenici susreću kada uče u hladnoj školi
187 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Štampar Makarije, japanska delegacija, Foto: Zoran Đurić
OŠ Štampar Makarije, japanska delegacija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.09.2016. 12:54h

Osnovna škola „Štampar Makarije“ u Bloku V obnovila je fasadu i zamijenila prozore na školi zahvaljujući donaciji Vlade Japana.

Japan je obezbijedio 75.393 eura za OŠ „Štampar Makarije“, kao podršku unapređenju obrazovnog okruženja za đake u Crnoj Gori.

Na svečanoj ceremoniji povodom donacije Vlade Japana OŠ „Štampar Makarije“ koja je održana juče, pored ambasadora Japana u Crnoj Gori Đuićija Takahare, prisustvovao je parlamentarni zamjenik ministra spoljnih poslova Japana Motome Takisava.

„Čuo sam da je u ovoj školi boravi preko 1.700 đaka u veoma teškim uslovima, ljeti je prevruće, a zimi veoma hladno", kazao je Takisava, dodajući da iz ličnog iskustva razumije teškoće sa kojima se učenici susreću kada uče u hladnoj školi.

Istakao je da je tokom deset godina nezavisnosti Crne Gore, Japan donirao 21 milion dolara u znak podrške reformama i napretku Crne Gore.

"I u budućnosti želimo da nastavimo da pružamo podršku stabilnosti i ekonomskom razvoju Crne Gore preko projekata u kojima možemo da primijenimo našu tehnologiju i znanje, a prije svega mislim na zaštitu životne sredine, turizam, osnaživanje malih i srednjih preduzeća", poručio je Takisava.

Direktorica OŠ „Štampar Makarije“ Milica Stanković se zahvalila na vrijednoj donaciji koja je, prema njenim riječima, školi dala potpuno novi izgled.

Bonus video: