VODU DOBILO DESETAK PORODICA

Ivanović i Grbović otvorili vodovod u gornjem dijelu sela Orah

„Biti blizu Vidrovanskog vodovoda a toliko godina nemati vodu. Ali nikad nije kasno i za ove ljude koji ovdje danas žive i koji će sjutra ovdje živjeti ovo je zaista jedan veliki događaj“, kazao je Grbović.
83 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2016. 14:01h

Potpredsjednik Vlade Petar Ivanović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović otvorili su vodovod u gornjem dijelu sela Orah, blizu Nikšića, čime je vodu dobilo desetak porodica. Vrijednost radova je oko 40 hiljada eura a vodovod je, kako je istaknuto, završen tri mjeseca prije roka.

„Predstavnicima opštine i Vlade je lakše, ali mislim da će vama biti teže zbog obećanja da se još više radi, da se šire posjedi, da se uveća stočni fond i da svi zajedno damo svoj doprinos da stvaramo u Crnoj Gori. Nema boljeg života ako ne stvaramo više“, kazao je Ivanović.

Prema njegovim riječima u toku su razgovori sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede koji kreće na proljeće i Nikšić će biti cetar aktivnosti koje su predviđene projektom.

„Ima još dosta posla koji nas čeka, ne možemo sve postići preko noći ali idemo korak po korak. Volio bih da vas dobro posluži ova voda, da vas prati dobro zdravlje, sreća i uspjeh. Ispod ove česme nema nikakvih ni cjevčica ni slamčica, što bi rekao jedan bivši poslanik, a sada moj kolega u Vladi, nego kilometri i kilometri vodovoda koji su postavljeni tu zahvaljujući vašem radu“, kazao je Ivanović.

Veselin Grbović je podsjetio da je prošle godine završen vodovod za donji dio sela, vrijednosti 60 hiljada eura, i da je zahvaljujući tom i novom vodovodu vodu dobilo preko 50 porodica.

„Biti blizu Vidrovanskog vodovoda a toliko godina nemati vodu. Ali nikad nije kasno i za ove ljude koji ovdje danas žive i koji će sjutra ovdje živjeti ovo je zaista jedan veliki događaj“, kazao je Grbović.

Vojin Todorović se ispred mještana zahvalio što su konačno dobili vodu

„Jedan litar u sekundi će obezbjeđivati ovaj kraj. Pumpe i oprema koja podržava ovaj sistem su najsavremenije i zadnja riječ tehnike, frekventno regulisane tako da ćemo imati jednu pouzdanost u radu što je veoma bitno za ovakve sisteme“, kazao je Darko Vučinić, tehnički direktor Vodovoda.

U toku su radovi na izgradnji vodovoda u selu Lukovo i ti radovi, kazao je Grbović, biće završeni prije roka.

„Do sada je iskopano 11 kilometara i postavljeno i montirano 15 kilometara cjevovoda. Raspisan je tender i brzo ćemo završiti i dva velika rezervoara. Pumpe su naručene i mislim da će one brzo stići, tako da očekujem da, ako ne bude nekih problema, d vrlo brzo potekne voda i na Lukovo. Iako je vodovod trebalo da bude završen sledeće gdine biće završen za mjesec i po“, obećao je Grbović.

Galerija

Preporučujemo za Vas