Hadžić potvrdio da ne dolazi na posao

“Ne dolazite uopšte na posao, primate platu i uštedite još pride za Opštinu Bar. To se zove crni humor”, piše u reagovanju
187 pregleda 2 komentar(a)
Savo Vujošević, Foto: Screenshot (YouTube)
Savo Vujošević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.09.2016. 17:05h

Pomoćnik sekretara za ekonomiju i finansije po osnovu leks specijalisa u Opštini Bar Savo Vujošević reagovao je na tvrdnje zaposlenog Samira Hadžića, objavljene u “Vijestima” 30. avgusta.

On je ponovio da Hadžić nije više od pet godina dolazio na posao.

Hadžić je ranije demantovao Vujoševića i saopštio da o njegovom nedolasku na posao najbolje govore rezultati - 76.000 eura donacija i 54.000 ušteđenih sredstava na računu.

“O tome znaju najbolje zaposleni u lokalnoj upravi, a i on sam je potvrdio da nije dolazio na posao, pravdajući to specijalnim poslovima odnosno poslovima od posebnog značaja za Opštinu Bar. Takođe, evidencija koju vode organi lokalne uprave o prisustvu zaposlenih nije mi dostavljena na uvid, iako sam nekoliko puta pismeno to tražio od predsjednika Opštine, što ima za cilj samo jedno, a to je sakrivanje pojedinaca koji se nisu upisivali svakog radnog dana u navedenu evidenciju, kao dokaz o svom prisustvu na poslu, a pri tome su redovno primali plate.

Moramo saznati od nadležnih iz lokalne uprave koji su to poslovi od posebnog značaja za Opštinu Bar, zbog toga sam i predao odmah po saznanju za izjavu Hadžića, predsjedniku Opštine i zahtjev 31. 08, da mi odgovori na osnovu kojeg pravnog propisa je zasnovala Opština radni odnos od posebnog značaja sa Hadžićem, da li je za to radno mjesto raspisivan oglas ili je zbog specifičnosti posla od posebnog značaja taj oglas bio tajna, koji su to poslovi i da li mogu građani Bara da se upoznaju o kojim poslovima je riječ. Takođe, da nas upozna sa finansijskim efektima od 'posebnih poslova' za Opštinu i da li je u Opštini po osnovu poslova od 'posebnog značaja' angažovano još ovakvih stručnih i sposobnih kadrova kao što je Samir Hadžić.

Tragikomično u izjavi Hadžića je njegova tvrdnja da je Opštini Bar po osnovu nekorišćenja dnevnica, putnih naloga i ostalih troškova uštedio 15.000 eura, a zbog neiskorišćenih troškova refundacije zato što nije koristio godišnje odmore 4.800 eura. Znači: ne dolazite uopšte na posao, primate platu i uštedite još pride za Opštinu. To se zove crni humor.

Ova matematika Hadžića je specifična jer zbog te i takve matematike i angažovanja ovakvih kadrova za posebne poslove, umjesto blagostanja, Opština je u finansijskom haosu, dužna sada preko 26 miliona evra i plus toga zadužena na 14. sjednici SO Bar za još 10 miliona eura, što dovoljno govori kako se radilo svih ovih godina u Opštini i kakav efekat ima angažovanje stručnjaka za obavljanje posebnih poslova.

Naravno, nije sva krivica zbog svega navedenog na pomenutom licu, grđi i krivlji su oni koji su ovo dozvolili i na osnovu čijeg odobrenja se, nažalost, radilo protivno zakonskim propisima svih ovih godina. Mnogo priče nije potrebno, rezultati njihovi sve kazuju”, piše u reagovanju Vujoševića.

Vujošević je ranije podnio zahtjev Upravnoj inspekciji za ponovni upravni nadzor rada organa te lokalne samouprave jer je, kako je kazao, 32 ljudi zaposleno suprotno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima. Kao ljude koji primaju platu a ne dolaze na posao, posebno je apostrofirao Miloša Franovića, sina funkcionera DPS-a Zarije Franovića i Hadžića.

Bonus video: