Spasili čobanina, koji je pao i slomio nogu

Kako na tom terenu nema telefonskog signala Kuković nije mogao da pozove pomoć. Pronašao ga je jedan od čobana i prema riječima Slavkovog brata Darka Kukovića da nije bilo Radovića pitanje je do kada bi njegov brat ostao povrijeđen na otvorenom
8 komentar(a)
Spasavanje Slavka Kukovića, Foto: Privatna arhiva
Spasavanje Slavka Kukovića, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.09.2016. 05:48h

Članovi spasilačkog kluba “Extrem” iz Nikšića, predvođeni Zoranom Radovićem, preksinoć su iz rejona Kape Moračke, nedaleko od Kapetanovog jezera spasili su čobanina Slavka Kukovića (27).

Kuković je čuvao ovce kada se okliznuo, pao niz strmu liticu i slomio nogu.

Kako na tom terenu nema telefonskog signala Kuković nije mogao da pozove pomoć. Pronašao ga je jedan od čobana i prema riječima Slavkovog brata Darka Kukovića da nije bilo Radovića pitanje je do kada bi njegov brat ostao povrijeđen na otvorenom.

“On se jedini odazvao na moj poziv i istog trenutka se uputio ka planini, gdje je sa ekipom stigao u samu noć, nakon pređenih skoro 50 kilometara terenskim vozilom i dva kilometra na nogama. Crna je Crna Gora sa svojim službama, kada nemaju vozilo koje može da reaguje u nevolji i kada ljudima treba spasiti život”, kazao je Kuković.

Radović je rekao da ga nije interesovalo ko želi ili ne želi da pomogne, već samo da je čovjek u nevolji i da mu treba pomoći.

“Najbitnije je da je akcija uspješno izvedena i da smo Kukovića, nakon ukazane pomoći, odvezli u bolnicu”, kazao je Radović.

Bonus video: