U Podgorici izbilo devet manjih požara, avioni gase požar na području Kotora

Iz Službe zaštite Podgorica saopšteno je da je prvi požar na brdu Ljubović prijavljen oko osam sati i 15 minuta i da je u gašenju učestvovalo pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila
79 pregleda 7 komentar(a)
Podgorica požar, Foto: Filip Roganović
Podgorica požar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.09.2016. 15:01h

Devet manjih požara izbilo je danas na teritoriji Podgorice, a povrijeđenih i materijalne štete nije bilo.

Iz Službe zaštite Podgorica saopšteno je da je prvi požar na brdu Ljubović prijavljen oko osam sati i 15 minuta i da je u gašenju učestvovalo pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila.

Naglasili su da je gorjela trava i nisko rastinje u Ulici Serdara Jola Piletića u naselju Preko Morače, Golubovcima, Ulici Ksenije Cicvarić na Zabjelu, kao i u Donjim Kokotima.

Iz Službe zaštite su saopštili da je u Matagužima požarom bila zahvaćena veća površina trave, a prijavljeno je i da je mještanin u Pothumu zapalio veću količinu otpada na svom imanju.

Trava i nisko rastinje gorjelo je i na Bioči, gdje je, kako tvrde, teren nepristupačan.

Iz Službe zaštite su naglasili da je požar izbio i u selu Potkrš, da su kuće u opasnosti, ali da vatrogasci drže situaciju pod kontrolom.

MUP: Avioni učestvuju u gašenju požara na području Kotora

Avioni Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) učestvuju u gašenju požara na području kotorske opštine, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Iz MUP-a navode da se kotorska Služba zaštite i spašavanja obratila jutros za pomoć Direktoratu za vanredne situacije MUP-a nakon što se požar, koji je u noći između 31. avgusta i 1. septembra izbio na obroncima Nacionalnog parka "Lovćen" proširio i zahvatio područje kotorske opštine iznad sela Mirac i Pipoljevac, i požara u Donjem Grblju.

„Na to područje su odmah po prijemu poziva jutros upućena dva dromadrea i jedan air traktor (opremljen za slijetanje na vodu), koji u sadejstvu sa vatrogascima iz Kotora, Tivta, Budve, Perasta, Radovića i mještanima, pokušavaju da požare stave pod kontrolu“, kazali su iz MUP-a.

Avioni MUP-a, kako je saopšteno, u subotu su bili angažovani na gašenju požara na teritoriji Glavnog grada u selu Progonovići.

Bonus video: