PROTESNA ŠETNJA U TIVTU

Petković: Morsko dobro je najveći neprijatelj primoraca

"Bude li se ponovio ovakav diskriminatorski ugovor po građane Tivta, da Tivćani ne mogu da se okupaju na svojoj plaži, kao predsjednik Bokeškog Foruma, ali prije svega kao Bokelj i Tivćanin, garantujem vam poštovana gospodo, da ćemo svaki dan biti ovdje u sve većem broju. I ako mi ne možemo da se ovdje kupamo, niko se neće kupati"
123 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2016. 11:52h

Gradska plaža se mora vratiti građanima jer Tivćanima niko nije poklonio tu plažu, nego su naši preci je izgradili, poručio je predsjednik Bokeškog Foruma Andrija Petković na protestu upozorenja koje je ta partija organizovala na nekadašnjoj javnoj gradskoj, a sada za širu javnost zatvorenoj hotelskoj plaži ispred hotela "La Roche" i "Palma" u Tivtu.

Protestnoj šetnji koja je počela na gradskoj rivi Pine, a okončala se na u blizini srušene stare skakaonice na gradskoj plaži, a sada "granici" između hotelskih kupališta "Plame" i "La Rochea", prisustvovalo je 30- građana, ali i turista iz država bivše Jugoslavije, od kojih su neki na protest došli i sa malom djecom.

Okupljeni su prošetali obalom i zaustavili se, posjedavši na malom zidiću sa kojeg su ih, kažu, proteklih dana tjerali pripadnici obezbjeđenja dva hotela.

Ističući da je ovaj protest upozorenja organizovan na kraju ove sezone, kako se nešto slično ne bi ponovilo narednog ljeta, Petković je dodao sa su to uradili da demonstriraju kako Bokelji "osim kulture, imaju i zube i da ćemo im ovoga putai pokazati zube".

"Bude li se ponovio ovakav diskriminatorski ugovor po građane Tivta, da Tivćani ne mogu da se okupaju na svojoj plaži, kao predsjednik Bokeškog Foruma, ali prije svega kao Bokelj i Tivćanin, garantujem vam poštovana gospodo, da ćemo svaki dan biti ovdje u sve većem broju. I ako mi ne možemo da se ovdje kupamo, niko se neće kupati", kazao je.

On je dodao da Tivćane vezuju brojne uspomene za gradsku plažu koju kako je rekao, "nisu sagradili ni predsjednici ni potpredsjednici Opštine, već je ona nastala od novca koju su za nju izdvajali građani Tivta".

"Stoga mi kao građani Tivta na ovu plažu polažemo potpuno pravo. Kupanje na njoj ne možete i nećete nam zabraniti – vaše ležaljke i suncobrani nam ne trebaju, ali ono što nam treba jeste da u svom gradu budemo svoji na svome", poručio je Petković dodajući da je mu je posebno drago što su mještane podržali njihovi prijatelji - turisti koji u Tivat dolaze decenijama "i prije Porto Montenegra i La Roša".

On je istakao da BF nastavlja sa realizacijom prvog cilja u svom izbornom program – ukidanje JP "Morsko dobro".

"Nisu za ovo krivi ljudi iz "La Roša" – oni rade ono što im "Morsko dobro" dozvoljava. "Morsko dobro" ne smije da postoji i svaka opština u Boki mora sama da upravlja svojom obalom, sa nje da bere prihode, a ne da plaćamo glomaznu, prenatrpanu i dobro plaćenu administraciju "Morskog dobra" koja ima jedini zadatak da Bokelje otjera sa bokeljskih plaža", kazao je Petković prije nego što je, simbolično, skočio u more i okupao se na za javnost zatvorenom dijelu nekadašnje gradske plaže, ispred hotela "La Roš".

Član najužeg rukovodstva BF, kapetan Mladen Raste kazao je da je oplovio cijeli svijet, ali da nigdje nije naišao na tako diskriminatorski odnos prema lokalnom stanovništvu kao što to sada Crna Gora ima prema primorcima.

Učesnike protesta podržao je i odbornik i predsjednik lokalne partije Arsenal za Tivat, Budimir Cupara ističući da su njihovi zahtjevi za vraćanje gradske plaže Tivćanima potpuno opravdani.

Galerija

Preporučujemo za Vas