Konkurs za vrtić u bloku 6: Idejna rješenja primaju do 23. septembra

Planirana spratnost vrtića je prizemlje i sprat, a preporučuje se da prostorije za boravak djece budu u prizemlju
99 pregleda 1 komentar(a)
Blok 6, Foto: Savo Prelević
Blok 6, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2016. 17:44h

Rok za predaju radova na Konkurs za idejno urbanističko - arhitektonsko rješenje dječjeg vrtića i jaslica u Bloku VI, odložen je za petak, 23. septembar, objavilo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje dječjeg vrtića i jaslica u Bloku VI, raspisan je 12. jula, a predviđeni rok za predaju konkursnih radova je bio ponedjeljak, 19. septembar.

Vrtić, čija je predviđena bruto površina 1.512 kvadrata, će biti namijenjen za 215 djece.U programskom zadatku se navodi da će se budući vrtić nalaziti u zahvatu DUP-a “Stambena zajednica VI -Blok 6” izmjene i dopune, na UP 11, zona 6, koja se nalazi na dijelu katastarskih parcela broj 1146/16 i 1146/36.Vrtić će imati kuhinju, radne sobe za djecu uzrasta jaslica, radne sobe za djecu uzrasta vrtića, ekonomske i tehničke prostorije, kao i ostale prateće prostorije.

Planirana spratnost vrtića je prizemlje i sprat, a preporučuje se da prostorije za boravak djece budu u prizemlju.

U programskom zadatku je navedeno da se sa jugoistočne strane urbanističke parcele na kojoj je planirana izgradnja vrtića nalaze zgrade Ruskih kula i zona neuređenog zelenila.“Na susjednim parcelama je planirana izgradnja pet podzemnih garaža od kojih su dvije namjenske za potrebe višeporodičnog stanovanja sa djelatnostima. Jedna je namjenska za potrebe stambeno-poslovno - sportskog kompleksa, dok su dvije garaže u centralnom dijelu namijenjene javnom korišćenju”, piše u dokumentu.

Radovi za konkurs se predaju na arhivu Ministarstva održivog razvoja i turizma do 16 sati, 23. septembra .

Bonus video: