Porodica Zlatičanin štrajkuje ispred vlade: Od ponedjeljka ostaju i noću

Zlatičanin je rekao da u njihovoj ulici ima još kuća koje nijesu legalizovane, ali da inspektori samo kod njih dolaze sa rješenjima o rušenju
51 pregleda 17 komentar(a)
porodica Zlatičanin, Foto: Zoran Đurić
porodica Zlatičanin, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.09.2016. 17:17h

Porodica Zlatičanin iz Sutomora juče je treći dan zaredom štrajkovala ispred zgrade Vlade, jer su nadležni riješili da ruše njihovu nelegalno sagrađenu kuću.

Nedeljko Zlatičanin kazao je da niko iz Vlade i Uprave za inspekcijske poslove nije odgovorio na njihov zahtjev da se rušenje odloži do 1. marta naredne godine kada bi, zahvaljujući izmjenama Zakona o regularizaciji i legalizaciji neformalnih objekata mogli da zatraže legalizaciju kuće.

Zlatičanin je rekao da on, supruga i četvoro maloljetne djece nemaju namjeru da se vrate u Sutomore, zbog straha od inspekcije.

Naglasio je da su prekjuče 12 sati bili na ulici ispred zgrade Vlade, ali da ih niko od ministara, koji su krenuli na sjednicu, nije pozvao na razgovor.

Kazao je da će nastaviti da štrajkuju i da će od ponedjeljka spavati na ulici.

Nadležni sredinom juna nijesu uspjeli da sruše dio kuće Zlatičanina u Sutomoru, jer ih je na terasama dočekao “živi zid” rođaka i prijatelja.

Prošle sedmice srušen je krov, ali su nadležni odustali od daljeg rušenja, jer je u kući bilo oko 50 djece.

Zlatičanin je rekao da u njihovoj ulici ima još kuća koje nijesu legalizovane, ali da inspektori samo kod njih dolaze sa rješenjima o rušenju.

Zlatičanin je ponovio da plaća porez za kuću, da je uredno uknjižena u barskom katastru i da posjeduju urbanističko-tehničke saglasnosti opštinskih službi. Prizemlje je, tvrdi, sagrađeno prije devet godina, a spratovi završeni 2014.

Zlatičanin je rekao da je u njihovoj ulici ima još kuća koje nijesu legalizovane, ali da inspektori samo kod njih dolaze sa rješenjima o rušenju.

Molbu o odlaganju rušenja do 1. marta naredne godine Zlatičanin je prije nekoliko dana poslao direktoru Uprave za inspekcijske poslove Božidaru Vuksanoviću i premijeru Milu Đukanoviću.

Bonus video: