Ko lovi u mutnom u kolašinskim vodama?

Predsjednik kluba “Maniro” Mile Lazarević najavio da će tužiti sudu članove društva “Tara i Morača...”
60 pregleda 1 komentar(a)
Ribolovci
Ribolovci
Ažurirano: 01.09.2016. 17:34h

Iz Sportsko-ribolovnog društva (SRK) “Tara i Morača” optužili su kolege iz Sportskog flaj fišing kluba (SFFK) “Maniro”, koje i gazduje kolašinskim vodama, za kršenje zakona.

U saopštenju iz “Tare i Morače” piše i da vodama gazduju zahvaljujući podršci u Kolašinu vladajućeg SDP-a.

“Mile Lazarević (predsjednik SFFK) nema nikakvo zakonsko pravo da ribolovce koji prekrše pravila sportskog ribolova ucjenjuje i pogađa se sa njima po kafanama da uplaćuju velike svote novca na njegov žiro-račun, već da za to postoji redovni sudski postupak...”, piše u saopštenju.

Lazarević je odgovorio da su autori saopštenja “ista grupa ljudi, koja godinama unosi nered u kolašinske vode” i najavio da će ih tužiti sudu.

On je odbacio optužbe i istakao da “Kolašinci dobro znaju ko ubija ribu na nedozvoljen način i prodaje je po restoranima”.

“Takozvani SRK 'Tara-Morača' ima u svom nazivu sportski, pa neka nam objasne kojim se to sportom bave. Koliko ja znam, sportskim ribolovom se ne bave jer ne učestvuju ni u kakvim sportskim manifestacijama, niti takmičenjima, a nijesu ni članica Saveza sportskih ribolovaca (SSROCG) jer su isključeni zbog neaktivnosti. Uspješno i aktivno se bave jedino klevetanjem i podmetanjem laži“.

On je pojasnio da ribljim fondom u kolašinskim rijekama ne gazduje “privatna firma “Maniro”, već istoimeni, “uredno registrovani”, mušičarksi klub, koji je i član je SSROCG,

“Za gazdovanje vodama na teritoriji neke opštine uopšte nije potrebna saglasnost lokalne uprave, to isključivo, radi resorno ministarstvo... Ovim prekidam komunikaciju s takozvanim sportskim ribolovcima, a iznesene tvrdnje moraće uskoro na sudu da dokažu”.

Bonus video: