Beranskim osnovcima podijeljeno skoro 3.000 udžbenika

Akcijom je obuhvaćeno preko tri velike gradske beranske osnovne škole i pet seoskih
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2016. 13:54h

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i predstavnici lokalne uprave u ovom gradu danas su podijelili dvije hiljade i sedamsto kompleta udžbenika za sve učenike osnovnih škola na teritotiji opštine.

Za ovaj veliki i humani projekat Opština Berane je iz svog budžeta obezbijedila oko dvjesta hiljada eura, i jedina je opština u Crnoj Gori koja besplatno dijeli udženike za sve osnovce od prvog do devetog razreda.

Akcijom je obuhvaćeno tri velike gradske osnovne škole i pet seoskih.

„Mi smo jedini u Crnoj Gori koji smo obezbijedili udžbenike za sve osnovce i nadam se da će ovo biti samo podstrek za sve ostale opštine u Crnoj Gori. Sredstva koja su izdvojena jesu velika, ali sa druge strane to je velika pomoć za porodice i djecu. Ovo je stumulans za đake jer na taj način ulažemo u obrazovanje. Smtramo da nema veće ni prioritetnije stvari od te jer ako stvorimo uslove za kvalitetno obrazovanje i ulažemo, naš razvoj će biti brži i efikasniji“, kazao je predsjednik opštine, nakon što je prvi školski dan proveo u druženju sa učenicima Osnovne škole u selu Lubnice.

On je dodao da pored ove akcije lokalna uprava pomaže porodice u seoskom području u stvaranju što boljih uslova za opstanak i ostanak na selu i obezbeđuje novčanu pomoć za majke sa troje i više djece.

Direktor osnovne škole u Lubnicama Boban Došljak zahvalio se predsjedniku opštine na vrijednoj donaciji „koja je olakšala porodicama da svoju djecu spreme za početak školske godine“.

„Ove godine imamo 33 učenika, manje tri učenika u odnosu na prošlu, od čega je samo jedan prvak. Sve to znači da svi zajedno moramo da nađemo način da na ovim prostorima bude ubuduće što više učenika“, kazao je Došljak.

Prvog školskog dana bilo je svečano i u svim drugim školema u kojima su predstavnici Opštine Berane djeci dijelili udžbenike.

Opština Berane već treću godinu za redom osnovce prvog radnog dana školske godine daruje i obraduje besplatnim udžbenicima.

Galerija

Bonus video: