Tivat: Matijevićka poželjela uspjeh prvacima

Ove školske godine na teritoriji opštine Tivat od ukupno upisanih 1.465 učenika, njih 222 kreće u prvi razred
72 pregleda 3 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Opština Tivat
Snežana Matijević, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 01.09.2016. 10:41h

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević posjetila je tivatske đake prvake kako bi im lično poželjela uspješan početak školovanja, te im uručila udžbenike koje je za njih ove godine obezbjedila Opština Tivat.

Prema aktuelnim podacima, ove školske godine na teritoriji opštine Tivat od ukupno upisanih 1.465 učenika, njih 222 kreće u prvi razred.

Matijevićka je sa saradnicima obišla OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima, gdje je knjige lično uručila djeci, nakon čega je prisustvovala priredbi koja je povodom 1. septembra - prvog dana školske godine, priređena u amfiteatru OŠ „Drago Milović“ u Tivtu.

„Učite vrijedno, budite poslušni, spremni da usvajate nova znanja, spremni da zasnivate drugarstva, da pomognete drugima. To će vaše roditelje učiniti ponosnim. To će učinit ponosnom i mene, jer u vama vidim budućnost ovog grada. Jer u vama vidim priliku da ovaj grad postane i bolji i ljepši i uspješniji nego što jeste”, poručila je gradonačelnika Matijević prvacima.

Novopečeni školaci su od Opštine Tivat dobili na poklon i prigodni paket sa rasporedom časova, čestitkom gradonačelnice i saobraćajnim bukvarom, fluoroscentnim prslucima i narukvicama. Opština će, kako je istaknuto, posredstvom Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti u saradnji sa Savezom vozača Crne Gore i osnovnim školama, u narednom periodu organizovati „Prvi saobraćajni čas“, a u cilju edukacije o ponašanju u saobraćaju i opasnostima na koje mogu naići kao učesnici u saobraćaju.

Za djecu iz RE populacije kao i korisnike materijalnog obezbjeđenja u Tivtu, udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo prosvjete.