Ko asfaltira put dobija 30 glasova

“Vijesti” juče nijesu saznale da li će aktuelna vlast asfaltirati put do izbora, odnosno dobiti trideset glasova...
340 pregleda 27 komentar(a)
Radovan Bijelić, Slavko Aleksić, Foto: Svetlana Mandić
Radovan Bijelić, Slavko Aleksić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 31.08.2016. 19:29h

Iako su od grada udaljeni svega 3,5 kilometra, mještani Budoške ulice u nikšićkom prigradskom naselju Straševina godinama muku muče da kod lokalne uprave izdejstvuju asfaltiranje ceste duge svega 200 metara.

Slavko Aleksić kaže da od lokalne vlasti nikada ništa nijesu tražili, osim asfalta.

“Doveli smo vodu i struju od naših sredstava. Put sami održavamo. Valjda smo taj asfalt zaslužili. Evo obećavam da će 30 glasova iz ove ulice dobiti onaj ko nam dovede asfalt, jer to je jedino što tražimo i što nam treba”, poručio je on.

A da li će te glasove dobiti vladajuća koalicija i konačno asfaltirati jedinu makadamsku ulicu u Straševini, “Vijesti” juče nijesu uspjele da saznaju.

Aleksić tvrdi da se ljeti ulicom ne može proći od prašine, a zimi od kiše i snijega.

“Pročiste put do brane i ostave trag od čistača da mi moramo čistiti. Obećavaju nam evo 20 godina da će ulicu asfaltirati. Pred referendum, pomoćnik Mjesne zajednice u Straševini mi je rekao da ujutro ulaze mašine. Tačno je deset godina od tada prošlo, a to jutro nikako da svane”.

U ulici živi šest porodica sa tridesetak članova, a ima ljudi koju obrađuju svoju zemlju, pa zbog toga svakodnevno prolaze.

“Ako se asfaltiraju putevi na seoskom području koji su udaljeni 30 kilometara od grada, red je da se asfaltira i ovo 200 metara koje je udaljeno 3,5 kilometra od centra”, kazao je Radovan Bijelić.

Mještani kažu da održavaju ulicu koliko je to u njihovoj moći, ali da je od toga mala vajda.

“Nekoliko puta je Opština nasipala put, a uglavnom mi to radimo iz svojih sredstava. Kako su tu velike vode i atmosferske padavine, to nasipanje mnogo ne pomaže. Kući imamo mehanizaciju i koliko možemo održavamo taj put, ali to ne zadovoljava nikakav standard”, kazao je Bijelić.

On je podsjetio da je ulica bila poplavljena 2010. godine, a da je voda prodrla i u kuće.

Bonus video: