Hadžić: O mom neradu najbolje svjedoči ušteda 130.000 eura

“Nemam striktno radno vrijeme, dostupan sam 24 sata, ne koristim godišnji odmor...”
420 pregleda 0 komentar(a)
samir hadžić, Foto: Arhiva "Vijesti"
samir hadžić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.08.2016. 18:31h

Zaposleni u Opštini Bar Samir Hadžić demantovao je tvrdnje pomoćnika sekretara za ekonomiju i finansije Opštine Bar po leks specijalisu Sava Vujoševića i saopštio da o njegovom nedolasku na posao najbolje govore rezultati - 76.000 eura donacija i 54.000 ušteđenih sredstava na računu.

Vujošević je ranije podnio zahtjev Upravnoj inspekciji za ponovni upravni nadzor rada organa te lokalne samouprave jer je, kako je kazao, 32 ljudi zaposleno suprotno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima. Kao ljude koji primaju platu a ne dolaze na posao, posebno je apostrofirao Miloša Franovića, sina funkcionera DPS-a Zarije Franovića, i Hadžića, koji je i savjetnik potpredsjednice Vlade Azre Jasavić.

“Optužbe kontrolora Vujoševića, na osnovu 'doturenih informacija' bez izvora i adekvatnih dokaza, su manipulativne i politikanske. Dogovor poslodavca i zaposlenog su suština ove priče. On je vrlo jasan i nije nikakva tajna, nemam striktno radno vrijeme, dostupan sam 24 sata, obavljam poslove od posebnog značaja za Opštinu, ne koristim godišnji odmor, ne koristim putne naloge i dnevnice za službena putovanja, nemam pravo na prekovremeni rad, i sve svoje stručne i poslovne kapacitete stavljam na raspolaganje Opštini.

Koristim priliku da informišem crnogorsku javnost na konkretne koristi koje je Bar imao i još uvijek ima od mog angažmana: mamograf barskoj bolnici u vrijednosti 50.000 eura, računarsku učionicu OŠ “Anto Đedović” - 12.000, izradu glavnog projekta i reviziju istog za podzemni prolaz za putnike na Željezničkoj stanici Sutomore - 14.000 eura.

Predvodio sam četiri delegacije Opštine u Kini i uštedio Opštini preko 20.000 eura. Organizovao posjete sedam inostranih delegacija i prevodio bez naknade i dnevnica iako je rad iziskivao i 24-časovnu angažovanost. Uštedio Opštini Bar 6.200. Realizovao sedam projekata promocije Opštine na domaćim i međunarodnim skupovima, bez korišćenja putnih naloga, dnevnica i ostalih troškova. Uštedio Opštini 15.000€. Trošak refundacije nekorištenja godišnjih odmora, iako na to imam zakonsko pravo. Opštini uštedio 4.800€. Nikada nisam koristio službeni auto ili usluge službenog prevoza već sam isključivo koristio svoje privatno vozilo za koje čak nisam koristio ni troškove goriva.

Po nalogu predsjednika Opštine radio na projektu snimanja video spota za obilježavanje Dana opštine, čime sam Opštini uštedio 8.000€, jer sam obezbijedio sopstvene izvore finansiranja.

O mom nedolasku na posao najbolje govore moji rezultati i djela. Ako u Opštini Bar postoji još neki službenik koji je obezbjedio donacije ili uštedio na način jer ima kućno i domaćinsko vaspitanje, molim vas da me sa njim upoznate. 76.000 € donacija i 54.000 € ušteđenih sredstava na račun Opštine, je rezultat koji ja predstavljam. Molim vas da objavite učinak svih ostalih zaposlenih kao i ukupne troškove koji su načinili pa da uporedimo”, piše u Hadžićevom reagovanju.

Bonus video: