Camaj: Uz poljoprivredu i stočarstvo, turizam je razvojna šansa Malesije

On je dodao da prije svega, u budućem razvoju opštine primarni fokus mora biti zaštita prirodnog dragulja - spomenika prirode - rijeke Cijevne
201 pregleda 1 komentar(a)
Camaj
Camaj

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Tuzi, Štjefan Camaj kazao je da se buduća opštinska vlast ozbiljno mora posvetiti turističkom razvoju Malesije jer Malesija, odnosno Tuzi "posjeduju izuzetan tursitički potencijal koji,nažalost, do danas nije iskorišćen ni najmanje."

"Dovoljno je da se podsjetimo onoga što svi znamo, a to su mogućnosti rijeke Cijevne i Skadarskog jezera, čiji potencijali nijesu valorizovani ni najmanje svih ovih godina. Da jesu, opština Tuzi svrstala bi se u red najbogatih u našoj državi. Dakle, svi ovi turistički potencijali moraju biti predmet valorizacije buduće vlasti", rekao je Camaj.

On je dodao da prije svega, u budućem razvoju opštine primarni fokus mora biti zaštita prirodnog dragulja - spomenika prirode - rijeke Cijevne.

"Izuzetni turistički potencijali ove rijeke, koju u toku ljetnje sezone posjećuju mještani i brojni turisti, predstavlja šansu za lokalno stanovništvo da sebi priušti prihode za pristojan život. Skupština opštine Tuzi nedavno je na održanoj sjednici usvojila Rezoluciju o zaštiti rijeke Cijevne. Pomenuta Rezolucija ne smije biti jedini naš apel za spas rijeke, već je obaveza da se u narednom periodu još snažnije i konkretnije djeluje u pravcu njene zaštite, kako bi se ovaj prirodni dragulj sačuvao. Nikako se ne smije prećutati opšti interes zaštite ove rijeke zarad koristi pojedinaca i interesnih grupa koji grade mHE. Ovo bez obzira sa koje strane granice i od kogadolazio taj lični interes", rekao je Camaj.

Camaj je rekao da se turistički potencijali ovog kraja naravno ne završavaju na rijeci Cijevni.

"Isto tako, potencijal Skadarskog jezera predstavlja šansu za razvoj turizma opštine Tuzi, koji, takođe, nije valorizovan i stavljen u funkciju razvoja ovog kraja. Pored rijeka i jezera, tu su i planine-vidikovac u selu Zatrijebač, kao i brojna kulturno istorijska mjesta i objekti koji predstavljaju razvojnu šansu opštine Tuzi. Dakle, svi navedeni turistički potencijali su razvojna šansa Malesije i Tuzi. Oni se, uz poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju, moraju adekvatno tretirati u narednom perodu jer predstavljaju lokomotivu razvoja nove opštine – Tuzi. Naravno, sve ovo, ukoliko pomenute grane privrede budemo razvijali na zdravim osnovama i u interesu građana", zaključio je Camaj.

Bonus video: