Dajković: Biciklističke staze simbol korupcije gradske uprave

On je rekao da je u Piperskoj ulici u Zagoriču, duž rijeke Morače, izgrađena biciklistička staza koja je dugačka manje od 500 metara, a vodi, "žargonski rečeno, od nikuda do nigdje."
695 pregleda 0 komentar(a)
Dajković
Dajković

Generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković je u sklopu terenske kampanje u Podgorici obišao gradsko naselje Zagorič., saopšteno je iz ove partije.

"U fokusu ove posjete bile su, između ostalog, biciklističke staze koje su plaćene novcem iz budžeta građana Crne Gore, a koje je gradonačelnik Vuković pompezno najavljivao kao projekat od velike važnosti za Glavni grad", soapšteno je iz Prave Crne Gore.

''Siguran sam da teme poput biciklističkih staza nisu toliko medijski atraktivne, niti privlače pažnju građana u većoj mjeri. Međutim, koliko god ta tema bila nezanimljiva, smatram da je obaveza makar ukazati na one pojave koje se tiču državnog novca, a pogotovo onog utrošenog novca koji nije opravdao svrhu namjene, već naprotiv – novca koji je, sudeći po traljavosti cijelog projekta, završio u džepovima za sada nepoznatih lica", kazao je Dajković.

On je rekao da je u Piperskoj ulici u Zagoriču, duž rijeke Morače, izgrađena biciklistička staza koja je dugačka manje od 500 metara, a vodi, "žargonski rečeno, od nikuda do nigdje."

"Drugim riječima, staza počinje u šljunku i u šljunku se završava i ne spaja ovu stazu ni sa jednom konkretnom ulicom, niti naseljem. No, to nije glavna karakteristika pomenute staze: naime, iako su na ovoj biciklističkoj stazi iscrtana bicikla u njenoj neposrednoj blizini, na svega metar daljine, stoji vertikalni znak na kome piše – zabranjeno za bicikliste. Dakle, zaključujući sa stavom da se ne radi o značajnoj i velikoj temi, napominjemo da je za izgradnju preko trideset kilometara biciklističkih staza u Podgorici opredijeljeno preko 1.150.000 eura iz gradske kase, što bi, samo po sebi, ovu temu moralo svrstati u red značajnijih tema. S tim u vezi, pored očigledne korupcije, neozbiljnosti, pa i nemara o sopstvenim građanima, postavlja se pitanje gdje je završio novac građana, imajući u vidu da je projekat biciklističkih staza ovako traljavo (ne)urađen.'' zaključio je Dajković.

Bonus video: