Glavni grad: Pavićević iznijela brutalne neistine

Iz PG biroa navode da je Pavićević iznijela „i niz neistina oko broja tužbi zaposlenih u Glavnom gradu"
96 pregleda 1 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.08.2016. 17:45h

Iz Glavnog grada su saopštili da je Snježana Pavićević (Demos) “iznijela brutalne neistine o stanju finansija u Glavnom gradu“.

„Ne bismo pridavali značaja, niti komentarisali njene navode, ali zbog građana imamo potrebu da saopštimo da Glavnom gradu ne prijeti nikakav bankrot. Naprotiv, Glavni grad ima jako stabilne prihode. Ostvarenje budžeta za prvu polovinu 2016. godine je stoprocentno“, navodi se u reagovanju.

Saopšteno je da redovno izmiruju sve obaveze prema zaposlenima, da plate ne kasne nijedan minut i da se obaveze prema dobavljačima redovno isplaćuju. Iz PG biroa navode da se obaveze prema bankama zbog kredita koji su u prethodnom periodu podizani, izmiruju tačno u dan i ostvaruju prihod u kapitalnom budžetu za nesmetan dinamičan razvoj Glavnog grada.

„Sve ukupno navodi na jedini ispravan zaključak da Glavni grad ne duguje nikome nijedan cent“, piše u reagovanju.

Iz PG biroa navode da je Pavićević iznijela „i niz neistina oko broja tužbi zaposlenih u Glavnom gradu“.

„Cifre sa kojim neodgovorno licitira Pavićević daleko se razlikuju od onoga što su činjenice i egzaktni podaci. Od 67 okončanih sudskih sporova kojima su zaposleni tužili Glavni grad zbog razlike u koeficijentima za obračun zarada, 61 presuda riješena je u korist Glavnog grada, a samo 6 presuda je riješeno u korist zaposlenih“, navode u reagovanju.

Bonus video: