"Nebesko trčanje" kanjonom Tare 17. septembra

"Nebesko trčanje" je sportska disciplina planinskog trčanja do ili preko 2.000 metara nadmorske visine, gdje uspon ne prelazi 30 odsto, a težina penjanja ne prelazi II° stepen
66 pregleda 0 komentar(a)
Nebesko trčanje, Foto: Skyrunning-serbia.com
Nebesko trčanje, Foto: Skyrunning-serbia.com
Ažurirano: 29.08.2016. 09:22h

U kanjonu Tare će 17. septembra biti održana trka "nebesko trčanje" (skyrunning), a prijave za takmičare su otvorene do 1. septembra.

Trka se održava pod okriljem Međunarodne skyrunning federacije, a pored Tare, trke u Crnoj Gori organizuju na Prokletijama i u Kotoru.

Start i cilj trke su u kampu Tara Grab, dok su staze na kojima se učesnici mogu oprobati dužine 33km (SkyTrail) i 45 km (Ultra SkyMarathon).

"Takmičari će uživati u trčanju, kroz vrtače Pivske planine, u kombinaciji sa prelijepim vidikovcima. Tokom vikenda koji će provesti u Crnoj Gori, oprobaće se i u drugim aktivnostima i programima aktivnog odmora i upoznati se sa prirodnim ljepotama ovog kraja", navode organizatori Srpska skyrunning asocijacija, Kamp "Grab" i Turistička agencija "Anitra".

U trci obodom najdubljeg kanjona Evrope se očekuje oko 100 takmičara. Za takmičenje se možete prijaviti OVDJE. Više informacija o događaju možete pogledati OVDJE.

"Nebesko trčanje" je sportska disciplina planinskog trčanja do ili preko 2.000 metara nadmorske visine, gdje uspon ne prelazi 30 odsto, a težina penjanja ne prelazi II° stepen. Skyrunning kao sportska disciplina danas broji više od 200 trka širom svijeta sa oko 30.000 učesnika iz 54 zemlje.

Skyrunningom kao sportskom disciplinom danas upravlja Međunarodna skajraning federacija (International Skyrunning Federation) koja je tu ulogu 2008. godine "preuzela" od Federacije za sport na visinama.

Bonus video: