Tuzi proslavili Dan oslobođenja

Predsjednik Abedin Adžović kazao je da je to prva proslava u samostalnoj Opštini, da je taj kraj bogat istorijom, kulturom i dobrim ljudima
209 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnje proslave, Foto: Borko Ždero
Sa današnje proslave, Foto: Borko Ždero
Ažurirano: 14.12.2018. 18:24h

Najmlađa Opština u Crnoj Gori – Tuzi danas je uz prigodan program i brojne zvanice u vinopodrumu “Šipčanik”, proslavila Dan oslobođenja.

Predsjednik Abedin Adžović kazao je da je to prva proslava u samostalnoj Opštini, da je taj kraj bogat istorijom, kulturom i dobrim ljudima.

On je istakao da su borci za slobodu zaslužili da se o njima govori sa posebnim poštovanjem I da su dali ogromnoj žrtvu u borbu za slobodu.

“Vrlo često imam utisak da smo mi na Balkanu okupirani istorijom i da sadašnjost prolazi pored nas. Što prije shvatimo da svi ratovi, i oni pređašnji i oni sadašnji donose samo patnju i stradanje. Na ovom prostoru su vjekovno živjeli zajedno i skladno. I mi imamo obavezu kako bi sačuvali vrijednosti, koje su nam ostavili preci”, kazao je Adžović.

Nagradu povodom Dana oslobođenja dobio je vlasnik preduzeća "Castellana" Anton Vuljaj.

Čestitke povodom Dan oslobođenja, uputili su predsjednik Crne Gore, Vlade i Skupštine, Milo Đukanović, Duško Marković i Ivan Brajović.

Bonus video: