Berane: Veliko interesovanje za upis u vrtić "Radmila Nedić"

Direktor ove predškolske ustanove Jovan Komatina rekao je da je već sada upisan rekordan broj polaznika i da se mora razmišljati i o proširenju kapaciteta
158 pregleda 2 komentar(a)
Djeca, ishrana
Djeca, ishrana
Ažurirano: 24.08.2016. 14:52h

Dječiji vrtić „Radmila Nedić“ u Beranama nastaviće i tokom septembra upis polaznika zbog izuzetno velikog interesovanja građana.

Direktor ove predškolske ustanove Jovan Komatina rekao je da je već sada upisan rekordan broj polaznika i da se mora razmišljati i o proširenju kapaciteta.

„Sa takozvanim vaspitnim jedinicama u pojedinim gradskim i seoskim školama ove godine je upisano preko petsto polaznika. To je najviše od kada postoji vrtić u Beranama. Moramo razmišljati o proširenju centralnog vrtića u gradu“, rekao je Komatina.

On je objasnio da je blizu četiristo polaznika upisano u gradski vrtić, i još preko stotinu u područnim jedinicama u Petnjic i Polici.

„Još u nekim prigradskim školama imamo interaktivne službe i trudićemo se da i tamo formiramo svakodnevne grupe“, kazao je Komatina.

Jedina predškolska ustanova u Beranama ima tradiciju dugu preko šest decenija. Djeca su razmještena u čak šesnaest vaspitnih grupa. Sa njima radi trideset vaspitača i više medicinskih sestara.

U Beranama se već nekoliko godina ističe potreba da se izgradi novi vrtić, ili da se postojeći proširi. Cijene su ostale na nivou prošlogodišnjih, dok je pohađanje vrtića za djecu čiji roditelji primaju materijalno obezbjeđenje i u seskim školama besplatno.

Bonus video: