Mladi DPS Kolašin optužili SFFK "Maniro" da sprječava volontere da iz Svinjače prebace ribu u Taru

Predsjednik SFFK “Maniro” Mile Lazarević juče je “Vijestima kazao da je samo primio informaciju da je primijećeno da je riba uginula, ali da niko od njega nije tražio dozvolu niti pomoć oko premještanja. On kaže da bi ga jako radovalo ukoliko bi bilo dobrovoljaca za takvo nešto
71 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2016. 14:33h

Članovi kolašinskog Savjeta mladih Demokrastke partije socijalista (DPS) optužili su juče Sportski flaj fišin klub (SFFK) „Maniro” da sprječava njihove volontere da iz skoro isušenog korita rijeke Svinjače prebace ribu u Taru. Navodno, već je vidljivo u viru kod restorana “Vodenica” 20-ak uginulih riba.

“Kada smo “Maniro”, koji gazduje ribljim fondom na području naše opštine, obavijestili o uginuloj ribi i namjeri da obavimo premještanje živih, zaprijetili su nam krivičnim prijavama. Oni sami ništa ne čine, pa se dobro vidi kome je povjereno gazdovanje. Uginula riba je vidljiva sa platoa ispred restorana, što je izuzetno loša slika i za turiste i za sugrađane, a da ne govorimo o šteti kada je riječ o ribljem fondu”, - kazali su u Savjetu mladih DPS.

Oni predlažu da se angažuje služba zaštite ili Komunalno preduzeće da isuši preostalu vodu, kao bi se lakše obavilo prebacivanje pastrmke.

Predsjednik SFFK “Maniro” Mile Lazarević juče je “Vijestima kazao da je samo primio informaciju da je primijećeno da je riba uginula, ali da niko od njega nije tražio dozvolu niti pomoć oko premještanja. On kaže da bi ga jako radovalo ukoliko bi bilo dobrovoljaca za takvo nešto.

“Naš klub je prošle godine odradio taj posao. Nekoliko njih je imalo ogromne zdravstbvene probleme, to jes inficirali su se, zbog toga što je Svinjača, kako je i poznato “gradska kanalizacija”, ove godine to nećemo raditi. Ukoliko mladi DPS ili bilo koji drugi volonteri to žele, imaće našu podršku, to jest, ustupićemo im opremu. Naravno, niti mogu niti sam kome zabanjivao niti prijetio krivičnim prijavama”, rekao je Lazarević.

On je dodao da, kako je kazao, nije član ni jedne političke stranke, ne bi volio da bude “suduionik predizbornih kampanja”, te da se nada da “insisnuacije najmlađih članova DPS nijesu time motivisane”.

Galerija

Bonus video: