Mještani Opasanice i Kurlaja danas protestvovali 4 sata

Oti traže da nadležni asfaltiraju put od Hana Garančića do Opasanice i prošire, da se asfaltira i krak prema Kurlaju i da to selo dobije struju
307 pregleda 0 komentar(a)
protest mještana Opasnice i Kurlaja, Foto: Privatna arhiva
protest mještana Opasnice i Kurlaja, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.08.2016. 14:00h

Mještani Opasanice i Kurlaja danas su od devet do 13 časova u mjestu Han Garančića blokirali regionalni put Kolašin- Podgorica, kako bi se izborili da nadležni asfaltiraju put od Hana Garančića do Opasanice i prošire, da se asfaltira i krak prema Kurlaju i da to selo dobije struju.

Mještanin sela Opasanica Darko Gogić kazao je da je protest četrdesetak mještana, za koji su imali odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova, prošao, uglavnom, mirno.

“Jedan stranac je nasilno htio da prođe, ali ga je policajac zaustavio. Nismo ni mi pristalice blokade puta, ali ako nam se zahtjevi ne ispune, protestovaćemo i dalje, do prvog snijega, koji nas jedino može spriječiti”, kazao je Gogić.

On je istakao da su nezvanično saznali da bi gradonačelnik Slavoljub Stijepović trebalo da ih pozove na razgovor do petka.

“Hoćemo da nas primi samo gradonačelnik, ne zamjenici. Apelujem da gradonačelnik pozove na razgovor nekoliko mještana i koncesionara”, istakao je Gogić.

Mještani su do danas protestovali po dva sata.

Bonus video: