I novi direktor i članovi UO Foruma Progres biće iz LGBT zajednice

Izvršni direktor LGBT Foruma Progres može biti samo javno deklarisani pripadnik zajednice
72 pregleda 0 komentar(a)
LGBT, parada ponosa Podgorica, Foto: Damira Kalač
LGBT, parada ponosa Podgorica, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 23.08.2016. 13:57h

Osim što će novi izvršni direktor LGBT Foruma Progres biti javno deklarisani pripadnik zajednice, ubuduće će pripadnici LGBT biti i članovi Upravnog odbora te organizacije, kazala je „Vijestima“ Bojana Jokić, predsjednica UO LGBT Foruma Progres.

„U UO su ranije bile i LGBT osobe, ali i drugi koji su pomagali razvoj organizacije. Sada će biti samo LGBT osobe i UO će biti kolektivni organ upravljanja. Prijatelji organizacije i zajednice biće aktivni na drugim poljima i u drugim tijelima poput Savjetodavnog komiteta i na konkretnim inicijativama“, rekla je Jokić.

Izvršni direktor LGBT Foruma Progres može biti samo javno deklarisani pripadnik zajednice, jer je tako definisano Statutom organizacije.

Novo rukovodstvo te NVO biće izabrano na sjednici Skupštine 28. avgusta. Skupština je trebalo da bude održana još sredinom avgusta, ali je odložena zbog sezone odmora i manjih troškova njene organizacije.

Raniji direktor LGBT Foruma Progres Stevan Milivojević razviješen je sa te funkcije na posljednjoj sjednici UO. On je još 18. septembra prošle godine podnio ostavku na dužnost direktora, nakon što je policija po treći put zabranila održavanje parade ponosa u Nikšiću.

„Posljednjih mjeseci se posebno pasivizirao i shvatili smo da želi opozicioni politički angažman. Mi smo nevladina organizacija, i to izuzetno kritična, ali to ne znači da smo antivladini i da ne želimo da imamo, kao nekada, odlučujuću ulogu u društvenom prihvatanju LGBT zajednice“, kazala je Jokić.

Bonus video: